Hoe zit het nou precies met een ‘vrouwelijk spuitend orgasme’?

VLAMmende vragen is dé online rubriek waar je alle vragen kan en mag stellen over álles wat met relaties, intimiteit en seksualiteit te maken heeft. Deze keer behandelen we de vraag van een anonieme lezeres:

 

 “Hoe zit het nou precies met een ‘vrouwelijk spuitend orgasme’?”

 


Jamy Joy Sens geeft antwoord:

 

Als een vrouw vloeistof uit haar vagina ‘spuit’ tijdens of net na een orgasme noemen we dat squirten. Maar misschien ken je het ook als fonteinorgasme, spuitorgasme, of vrouwelijke ejaculatie. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het spuitorgastisch vermogen van de vrouw. De cijfers verschillen, maar het percentage ligt altijd erg laag. Maar weinig vrouwen hebben – per toeval of door specifieke technieken uit te proberen – ontdekt hoe ze kunnen squirten. De functie ervan is tot nu toe nog onbekend.

 

Waar komt het vocht vandaan?

Het vrouwelijke ejaculatievocht komt uit de vrouwelijke prostaatklieren, die ingebed liggen in het sponzige weefsel rondom de urinebuis. Dit komt overeen met de ejaculatie van een man, maar bij vrouwen is het meestal geur- en kleurloos. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het dus geen urine, maar het kan wel sporen van urine bevatten. De anatomie van het lichaam bewijst dat iedere vrouw over de middelen beschikt om spuitend een orgasme te bereiken. Alleen heeft nog niet iedere vrouw ontdekt hóe. En dat hoeft ook niet. Het spuitorgasme is erg populair geworden doordat je het in porno regelmatig ziet. Hier zijn de orgasmes echter vaak in scène gezet en is het vocht dat uit de vagina wordt gespoten er soms van tevoren handmatig ingebracht.
👉Het is belangrijk dat je als vrouw absoluut geen druk voelt om spuitend klaar te kunnen komen. Seks draait om plezier voor alle deelnemende partijen, met of zonder (spuitend) orgasme.

 

Hoe kun je als vrouw een spuitend orgasme bereiken?
De volgende trucjes kunnen je helpen.

  • Zorg dat je heel erg opgewonden bent en geef je inwendige clitoris de tijd om op te zwellen. Gemiddeld duurt dit zo’n 20 minuten. Je merkt het verschil als je met twee vingers je vagina ingaat en een ‘kom-maar-hier’-beweging maakt. Als je clitoris inwendig opgezwollen is voelt ze een beetje sponsachtig aan. Je raakt nu de g-spot – dit is de achterkant van je clitoris en dus geen apart plekje!
  • Stimuleer de g-spot in combinatie met externe clitoris-stimulatie. Dit kan met vingers, speeltjes of een penis in combinatie met vingers/een speeltje.
  • Tot slot de belangrijkste tip: houd je niet in. Veel vrouwen krijgen het gevoel alsof ze moeten plassen als ze bijna een orgasme bereiken. Dat is het moment om je juist volledig te laten gaan, en zelfs een beetje extra door te drukken. Voel geen tijdsdruk.

Gemiddeld heeft een vrouw 20 tot 60 minuten stimulatie nodig om een spuitend orgasme te kunnen bereiken. Spuitorgasmes worden meestal als lekkerder, intensiever en langer dan gewone orgasmes ervaren.Misschien heb je het al weleens meegemaakt zonder dat je het door had. De één ‘spuit’ het vrouwelijk ejaculatie vocht er namelijk harder uit dan de ander. Ook kan de penis de uitstroom blokkeren en is het moeilijk om vast te stellen in welke mate de zaadvloeistof vermengd is met het vrouwelijk ejaculatievocht.

 

Heb jij ook een vraag?

👉Mail jouw korte vraag naar: info@vlammagazine.nl en de redactie maakt een selectie uit al de vragen die binnen gaan komen. Een heel antwoordpanel zit klaar om jouw vraag (kort) te beantwoorden.