Hoe kun je een vrouw ultiem laten genieten van anale seks?

 

VLAMmende vragen is dé online rubriek waar je alle vragen kan en mag stellen over álles wat met relaties, intimiteit en seksualiteit te maken heeft. Deze keer behandelen we de vraag van een anonieme lezeres:

 

 “Hoe kun je een vrouw ultiem laten genieten van anale seks?”

 


Jamy Joy Sens geeft antwoord:

Onderstaande tips zijn handvatten die door veel vrouwen als prettig worden ervaren. Maar het blijft een feit dat niet iedere vrouw van anale seks houdt. Niet iedere vrouw wíl anale seks, en ook niet elke vrouw zou anale seks móeten willen.

Veel vrouwen vinden anale seks een beetje eng, omdat ze denken dat het pijn doet. Deze gedachte is niet onrealistisch. In porno zien we vaak dat vrouwen makkelijk anaal gepenetreerd kunnen worden. Hierdoor wordt gedacht dat je er zelf in de slaapkamer met een druppeltje glijmiddel ook wel komt. Ook het idee dat het in het begin een beetje pijn kan doen voordat het lekker wordt, wordt doorgaans normaal gevonden. Geen wonder dat je er misschien niet zo’n zin in hebt. Maar met de juiste voorbereidingen kan anale seks wel degelijk pijnloos en juist heel erg lekker zijn. Rondom de anus zitten namelijk erg veel zenuwuiteinden die prettig gevoelig kunnen zijn als ze met beleid gestimuleerd worden. Daar moet echter wel de tijd voor worden genomen. Anale seks is niet bedoeld voor een vluggertje. Om er ultiem van te kunnen genieten heb je drie dingen in overvloed nodig: voorbereiding, geduld en glijmiddel.

 

Voorbereiding, geduld en glijmiddel

Vooral als het je eerste keer is, of je nog geen positieve ervaringen met anale seks hebt gehad, is het belangrijk dat je ontspannen bent voordat je eraan begint. Dat klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan als je het spannend vindt. Hoogstwaarschijnlijk zit er in je achterhoofd het idee dat er misschien wel eens ontlasting mee zou kunnen komen? Die kans is erg klein, maar het kán gebeuren en het is niks om je voor te schamen. Maar als je het wilt uitsluiten, zorg dan dat je van tevoren naar de wc bent geweest en gedoucht hebt. Je kunt jezelf wassen met de douchekop of een speciale anale douche. Nu je je hier geen zorgen meer om hoeft te maken, rest er voor jou nog maar één taak: genieten. De gever is degene die nu aan het werk moet. Het is aan hem of haar om je op je gemak te laten voelen en opgewonden te maken. Dit doe je door juist de anus even links te laten liggen en de focus te leggen op alle andere plekjes van het lichaam. Kus, streel, lik, bijt of knuffel elkaar zoals jullie dat lekker vinden. Pas wanneer jullie opgewonden zijn verleg je je aandacht langzaam richting de billen. Masseer ze en neem ook hier de tijd voor. Laat je handen langs de bilspleet glijden zodat de ontvanger kan wennen aan het idee om daar aangeraakt te worden, en maak je beweging af richting de vulva, vagina en clitoris, zodat alle gevoelige plekjes gestimuleerd worden. Je kunt hier eventueel al een beetje glijmiddel voor gebruiken. Masseer tot slot de buitenkant van de anus. Indien gewenst kun je ook rimmen (de anus likken).

Let goed op de lichaamstaal. Als de ontvanger goed opgewonden is en van de aanraking geniet, kun je proberen er met veel glijmiddel één vingerkootje in te laten glijden. Laat het vingertopje een tijdje in de opening zitten zonder al te veel te bewegen en gebruik je andere hand om andere erogene zones te stimuleren. Als het kootje als prettig wordt ervaren, kun je proberen om de vinger iets dieper naar binnen te duwen. Gebruik ook hier veel glijmiddel voor. De anus maakt in tegenstelling tot de vagina namelijk niet zelf vocht aan, en glijmiddel kan snel opdrogen. Wanneer de vinger ongeveer 7cm diep zit, kun je deze licht krommen richting de vagina en rustig een ‘kom maar hier ’-beweging maken. Zo wordt de g-spot gestimuleerd.

Wellicht willen jullie het bij deze ervaring laten en de volgende keer een stapje verder gaan. Anale seks kun je het beste opbouwen. Na de vinger kun je een buttplug proberen. Dit is een minder heftige overgang dan twee vingers, omdat buttplugs geleidelijk breder worden en hierdoor prettiger aanvoelen. Als laatste stap kunnen jullie penetratie door middel van een penis, dildo of vibrator proberen. Ook hierbij zijn veel glijmiddel en geduld key. Neem de tijd om stukje voor stukje dieper te gaan. Het is belangrijk om bij de penetratie niet helemaal terug te trekken, omdat de anus overgevoelig kan worden wanneer je er keer op keer in en uit gaat. In tegenstelling tot mannen is het voor een vrouw moeilijker om alleen door anale stimulatie een orgasme te bereiken. De clitoris wordt indirect samen met de vaginawand wel geprikkeld door samentrekkende bewegingen van de bekkenbodemspieren, maar dit is meestal niet genoeg. Extra stimulatie van de clitoris, vulva, en/of vagina tijdens anale penetratie, zorgt ervoor dat de vrouw nog meer kan genieten.

 

Heb jij ook een vraag?

👉Mail jouw korte vraag naar: info@vlammagazine.nl en de redactie maakt een selectie uit al de vragen die binnen gaan komen. Een heel antwoordpanel zit klaar om jouw vraag (kort) te beantwoorden.