VLAM is hét magazine voor iedereen die geïnteresseerd is in alles over relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS). Dat kan gaan over de positieve kanten, maar ook over de problematische en negatieve kanten. Geen onderwerp wordt uit de weg gegaan. De redactie van VLAM bestaat uit vakidioten, zoals wij dat altijd mooi zeggen, omdat er onwijs veel kennis is. En omdat er zovéél over te vertellen is, zal er ook zovéél en misschien nog wel méér over te vragen zijn. Dus stellen we een nieuw rubriek voor: VLAMmende vragen … Dit wordt dé online rubriek waar je alle vragen kan en mag stellen over álles wat met relaties, intimiteit en seksualiteit te maken heeft.

Zie bij in rubriek LEZEN de categorie “VLAMmende vragen” voor welke vragen er al gesteld zijn.

👉Mail jouw korte vraag naar: info@vlammagazine.nl en de redactie maakt een selectie uit al de vragen die binnen gaan komen. Een heel antwoordpanel zit klaar om jouw vraag kort te beantwoorden. Het antwoordpanel bestaat vooralsnog uit: Gertjan van Zessen, Ellen Laan, Jeroen Hindriks, Esther van der Steeg, Jeremy Heshof, Judith van Duivenboden-Kreijne en Jamy Joy Sens.

Gertjan van Zessen is seksuoloog, psycholoog met zijn eigen praktijk. De laatste 20 jaar is hij vooral gericht op dwangmatige seksualiteit of seksverslaving. Hij is geregistreerd lid van de Nederlandse wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologen, hij geeft onderwijs en nascholing in de seksuologie en hij publiceert regelmatig. Hij is auteur van het boek Verder na seksverslaving. Ook leidt hij ervaren behandelaars op in hun werk met het Vat van Zelfwaardering.

Ellen Laan is hoogleraar Biopsychosociale Determinanten van Seksuele Gezondheid en hoofd van de afdeling Seksuologie en Psychosomatische Gynaecologie van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie AMC. Ellen werd bekend door haar baanbrekende onderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen. In haar promotieonderzoek toonde ze aan dat de lichamelijke respons op seksuele prikkels niet altijd samenvalt met de subjectieve beleving, ‘zin’. Als GZ-psycholoog en seksuoloog NVVS behandelt ze mensen met complexe seksuele problemen. Ook doet ze onderzoek naar ongelijkheid op het gebied van seksueel genot tussen mannen en vrouwen, en probeert ze zorgverleners ertoe te bewegen meer aandacht te besteden aan seksualiteit. In 2012 ontving ze een eredoctoraat van de Geneeskundefaculteit van de Katholieke Universiteit Leuven voor haar verdiensten op het gebied van de vrouwelijke seksualiteit. In 2018 richtte ze de stichting Seksueel Welzijn Nederland op, dat ten doel heeft gendergelijkheid op het gebied van seksueel welzijn te bevorderen. Verder is ze auteur van het boek Seks, dat ze schreef met collega Rik van Lunsen. Dit boek laat zien wat nodig is voor een bevredigend seksleven.

Jeroen Hindriks is seksuoloog en werkt al jaren binnen de gehandicapten- en jeugdzorg. Hij is gespecialiseerd op het gebied van relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS). Hij is lid van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologen (NVVS). Jeroen heeft ruimt acht jaar gewerkt als aandachtsfunctionaris RIS binnen Bartiméus en richtte samen met Christel van der Horst deBlikOpeners op en kort daarna richtten zij samen met Judith van Duivenboden-Kreijne en Natascha Pankow FABRIEK69 op. FABRIEK69 is een coöperatie waarbinnen de focus ligt op seksuele gezondheid van de mens (ongeacht leeftijd, geslacht, beperking, achtergrond etc.) Zij hebben ook zeker oog voor risico’s op dit gebied zoals seksueel geweld en huiselijk geweld. FABRIEK69 geeft diverse trainingen, lezingen, congressen, masterclasses, verbetertraject binnen organisaties en counseling/behandeling rondom seksuele casuïstiek.

Esther van der Steeg is consulente seksuele gezondheid, wetenschapper en ze is geregistreerd lid van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologen (NVVS). Ze heeft een eigen praktijk in Amersfoort. Seksuele integriteit heeft haar warme belangstelling. Daarom specialiseerde ze zich vanaf 2013 in de seksuologie tijdens de opleiding Seksuele Gezondheid (Rino-groep/NVVS). Als consulent seksuele gezondheid NVVS richt ze zich op counseling, deskundigheidsbevordering, onderzoek en advies, altijd met het doel: bijdragen aan de seksuele gezondheid van mensen. Ze is een betrokken en veelzijdige professional met de focus op onderzoek, gezondheidsbevordering en counseling. Ze is expert in sekscounseling, seksuele ontwikkeling en seksuele integriteit van jongeren en professionals in de sport en op school. Verder is ze auteur van het boek Lekker in je lijf.  Een toegankelijk, vrolijk en serieus voorlichtingsboek voor meiden van 6 tot 10 jaar en hun opvoeders.

Jeremy Heshof is eigenaar van – en therapeut bij – Praktijk voor Mannen®: een praktijk gericht op seksuologische, psychologische en relationele hulpverlening aan hetero-, homo- en biseksuele mannen (of mannen die twijfelen aan hun seksuele identiteit). Ook is hij relatietherapeut voor koppels (man/man of man/vrouw). Hij verzorgt voorlichting en training voor organisaties die te maken krijgen met seksualiteit, zoals scholen, huisartsenpraktijken, COA-locaties, welzijnsorganisaties, jeugdorganisaties, sportclubs/verenigingen, verzorgingsinstellingen. Zijn persoonlijke en professionele insteek: mensen bekrachtigen, focus verleggen naar wat goed gaat in plaats van inzoomen op wat er ‘fout’ gaat, compassie, denken in mogelijkheden, mildheid, relativerende humor en vooruitkijken in plaats van eindeloos het verleden analyseren.

Judith van Duijvenbode-Kreijne heeft als missie is seksualiteit bespreekbaar maken! Dit doet zij onder meer binnen FABRIEK69 en Edusex. Edusex is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van seksualiteit, gericht op verschillende doelgroepen met een speciale behoefte. Zo leveren ze bijvoorbeeld anatomisch correcte voorlichtingsmaterialen, ondersteunende producten bij mensen met een lichamelijke beperking of mensen met een verstandelijke beperking. Judith geef behandeling, trainingen en lezingen op het gebied van relaties, intimiteit en seksualiteit (specifiek bij mensen met een beperking) en is bestuurslid van stichting Kind en Seksualiteit en lid van de Nederlandse Wetenschappelijke Verenging Voor Seksuologie (NVVS). Je kunt Judith ook nog herkennen van het BNN-programma The Dateables.

Jamy Joy Sens vindt dat als het over seks gaat, het al gauw ongemakkelijk wordt. En van dat ongemak, krijgt Jamy Joy de kriebels. Daarom heeft ze zich als journaliste gespecialiseerd op het gebied van seksualiteit, genderidentiteit en (zelf)liefde. Met haar producties wil ze mensen stimuleren om open over seks(ualiteit) te praten, op ontdekking te gaan en andere op dit gebied te accepteren en respecteren. Jamy Joy schrijft o.a. voor GIRLZ en CosmoGIRL, en schrijft en vlogt voor YourPleasure.nl en de Pleasure Academy. Ze strijdt voor betere seksuele voorlichting en seksuele gelijkheid, en hoopt dat de volgende generatie het woord “orgasmekloof” aan de geschiedenis relateert. Jamy Joy (29) woont samen met haar vriend in Rotterdam. Ze is gek op reizen, eten, films, series en boeken. Restaurant, kijk- en leestips zijn dan ook meer dan welkom. Wil je meer over haar weten? Neem dan een kijkje op haar website JamyJoy

Deze experts op het gebied van relaties, intimiteit en seksualiteit staan te popelen om antwoord te geven op jouw vragen. Dus brand los met je VLAMmende vragen! en mail ze naar:

info@vlammagazine.nl