Hoe zorg ik ervoor dat ik meer aandacht heb bij het vrijen met mijn man?

VLAMmende vragen

is dé online rubriek waar je alle vragen kan en mag stellen over álles wat met relaties, intimiteit en seksualiteit te maken heeft.

Deze keer behandelen we de vraag van een anonieme lezeres:

Tijdens het vrijen dwalen mijn gedachten steeds af.

Hoe zorg ik ervoor dat ik meer aandacht heb bij het vrijen met mijn man?

 


Jamy Joy Sens geeft antwoord:

 

Gedachten die afdwalen tijdens de seks hebben we allemaal weleens. Maar als dat iedere vrijpartij gebeurt, kan dat wel in de weg staan om lekker te genieten. De vraag is eigenlijk, hoe komt het dat je gedachten afdwalen? Komt dat doordat je druk in je hoofd bent, of omdat de seks een beetje saai is en je uit verveling aan andere dingen gaat denken? In de eerste situatie is het belangrijk om je hoofd voor de seks leeg te maken. Ga bijvoorbeeld eerst sporten. Maak een to-do-lijstje zodat je je niet meer de hele tijd hoeft af te vragen wat je allemaal nog moet doen. Of doe iets ontspannends, zoals een stukje lezen of naar muziek luisteren. Je kunt ook aan je man vragen of hij je eerst wil masseren of verwennen, zodat jullie zeker weten dat je helemaal relaxt bent en hij je volle aandacht kan krijgen.

Is je hoofd wel leeg, maar kun je nog steeds je aandacht er niet bij houden? Dan is het belangrijk om verandering in jullie seksleven te brengen. De enige manier waarop dit kan is communiceren. Geef aan welke plekjes je lekker vindt, praat over wat je fantasieën zijn en wat je graag nog allemaal zou willen uitproberen. Het zal dan moeilijk zijn om ergens anders aan te denken dan aan die overheerlijke vrijpartij. Als laatste tip wil ik meegeven dat jullie ook oefeningen kunnen doen om dichter tot elkaar te komen, zodat jullie echt samen bezig zijn. Bijvoorbeeld door eerst intiem te knuffelen, en jullie ademhaling synchroon te laten lopen. Geniet uitgebreid van het voorspel en blijf daarna tijdens de daad op een sexy, lieve, positieve en stimulerende manier communiceren. Niemand wordt opgewonden van een ‘je doet het helemaal verkeerd’-sneer in zijn of haar oor. Een ‘als je nog iets meer naar links gaat, voelt het nog lekkerder schat’, doet wonderen.

 

Heb jij ook een vraag?

👉Mail jouw korte vraag naar: info@vlammagazine.nl en de redactie maakt een selectie uit al de vragen die binnen gaan komen. Een heel antwoordpanel zit klaar om jouw vraag (kort) te beantwoorden.