Vrijen met volle aandacht

Sinds kort experimenteer ik meer met energetisch gericht vrijen. Ik moet er wat schamper om lachen als ik het opschrijf. Het is allemaal behoorlijk pril en het voelt nog ongemakkelijk. Het is extra spannend om hiermee te experimenteren, omdat ik niet precies weet wat het betekent. En daarbij zaten het energie richten en het chakra-ding jarenlang nogal in mijn allergie. Gelukkig helpt mijn lief in bed mij te ontspannen.

 

Energie

Energetisch vrijen onderzoek ik op een aantal manieren. Allereerst ben ik bewuster van mijn emotionele staat als de intimiteit begint. Als ik nog niet helemaal geland ben bij haar haast ik het niet, maar neem de tijd om helemaal aanwezig te zijn. Zaken die in de weg zitten spreek ik uit, dat  is een snelle manier om dit los te laten. Al gebeurt het ook dat een onderwerp zo veel reacties oproept en of duiding nodig heeft dat het niet meer tot vrijen komt, maar dat is dan ook oké.

 

Voelen

Op het moment dat we wel helemaal bij elkaar komen en ik haar aanraak, doe ik dat bewuster. Ik voel haar huid, maar voel ook de energie in mijn hand. Ik stuur met mijn gedachten energie naar mijn vingers door mijn volle aandacht daaraan te geven. Het is een manier om ook haar energie te voelen. Ik aai haar met mijn handen, maar zij aait mij ook met haar huid en haar energie. Door op deze manier te beginnen met de aanraking, vinden we steeds meer rust in de connectie om dan vandaar meer naar binnen te kunnen gaan in mijn eigen lijf. Om haar vandaaruit te benaderen. Daardoor heb ik het gevoel dat zij ook meer ruimte voelt om vanuit zichzelf te gaan voelen.

 

Chakra

Ik verplaats dan dus mijn aandacht van mijn handen naar een plek in mijn lijf. Daarbij gebruik ik sinds kort de chakrapunten ter oriëntatie. De 7 chakrapunten wissel ik intuïtief af. Ik probeer er niet een verhaal omheen te maken of er veel over te denken. Maar visualiseer mijn energiecentrum vanwaaruit ik in liefde met haar ben rond een chakra. Daarbij wissel ik deze zonder vooropgezet plan en zonder verplichtingen gevoelsmatig af.

Waar haar dijen kussen vanuit mijn kruin als een lichte droom kan voelen, kunnen kussen vanuit mijn buik een diep verlangen losmaken. Of vanuit mijn hart een gulzige geilheid, die mij terug naar boven beweegt om haar te kussen en te vragen of zij mij in haar wil voelen.

 

Nooit te laat!

Het is fijn dat ik mij de laatste tijd zo veilig voel dat ik dit durf te onderzoeken en mij hieraan mag overgeven. En dat het een gesprek kan zijn, ondanks al mijn eerdere commentaren over energie en chakra’s. Het is ook leuk dat ik kan vragen hoe het voor haar is. En het mooiste daarvan is dat zij het vaak ook wel meekrijgt. Soms als tinteling in haar lijf, soms als een reis naar onbekende oorden en steeds vaker als een kleur waar zij zich dan in zegt te bevinden. Ik had nooit gedacht dat ik op deze manier zou gaan denken en praten over vrijen. Maar ik ben blij dat het nooit te laat is.