LEKKER STOUT!

Als het over seks gaat voel ik mij vooral een jongen van 45, al ben ik een man van 45. Zolang ik mij kan herinneren ben ik enthousiast bezig met lichamelijkheid, erotiek en seks. Ik heb een speelse, nieuwsgierige en open vrouw met wie ik alweer 20 jaar samen ben. Ik werk voor mijzelf aan projecten die mij energie geven. En ik heb twee zonen van 10 en 13, met wie ik veel lach. Ik kreeg van de sint dit jaar twee Shibari-touwen en we hebben daarna dus onze kinderen moeten vertellen waarom papa en mama het leuk vinden om elkaar vast te binden. Ik hoop lezers met mijn wekelijkse column te vermaken, inspireren en enthousiasmeren. Maar ik schrijf het ook -– en misschien wel vooral – omdat ik het ontzettend leuk vind om over seks te schrijven.

Deze wekelijkse column gaat over seks. Hij gaat over kussen, likken, lachen, lezen, voelen, neuken, knuffelen, vragen, experimenteren, geven, nemen, vallen, delen, opstaan en nog veel meer. Hij gaat over mij en wat er bij mij speelde als jongetje, jongvolwassene en man. Maar misschien verheldert mijn column ook wel iets over jezelf, je partner of iemand anders die je niet helemaal begrijpt. De column gaat over mijn liefde voor de lichamelijke liefde en de worsteling met alles wat daarbij bovenkwam en komt. Het gaat raken aan zo veel dat er eigenlijk geen beginnen aan is. En daarom begin ik gewoon maar ergens om vervolgens mijn gevoel te volgen en jullie mee te nemen naar daar waar ik terechtkom.

Ik zal iedere column afsluiten met iets van een opdracht, advies of vraag waarmee je zelf aan de slag kan, in je hoofd, in gesprek of in een lichamelijke oefening.
Ook ga ik af en toe een boek waar ik enthousiast over ben bespreken. En er is genoeg ruimte voor stoute verhalen, gedachten en gevoelens. Het zal extreem open en kwetsbaar zijn en ik wil je dus ook vragen een beetje lief voor mij te zijn. Kwetsbaarheid online delen is extra spannend sinds ik ook googelbaar ben. Omdat mijn kinderen ook mijn naam kunnen googelen zal ik de column dus enkel ondertekenen met mijn voornaam.

Net als met seks zelf weet ik niet precies waar dit allemaal heengaat en wat er gaat gebeuren. Maar net als met seks ga ik het met liefde, aandacht en respect voor mijzelf en de ander aan. In dit geval ben jij dat, en natúúrlijk mag je de column op ieder moment wegleggen. Je mag het oneens zijn en je mag stukken overslaan die niet goed voelen. Als het te dichtbij komt mag je het van je af duwen. En als het je raakt mag je het toe laten. Je mag mij vragen stellen en je mag je mening geven. En je mag mij vragen bepaalde dingen te doen of juist te laten. Voor mij is het een cadeau van jou voor mij om via deze woorden in contact te zijn. Daar ben ik je dankbaar voor en ik zal er dus alles aan doen om je daarvoor te bedanken. Op een veilige, open en liefdevolle manier.

VRAAG:
Van vrouwen hoor ik vaak dat zij mannen niet begrijpen. En van mannen hoor ik vaak dat zij zichzelf ook niet helemaal doorgronden. Ik wil vanuit mijzelf allerlei zaken bespreken en bespreekbaar maken. Mocht je al vragen hebben, voel je dan vrij om ze te sturen via PB of onder deze post te plaatsen. Ik beloof op alle reacties terug te komen in toekomstige columns.

Stijn