Daten in de BDSM-wereld

Daten in de BDSM-wereld… ik vind het nogal een ding. In de BDSM-scene zie ik best wel veel mensen met een open relatie. Zelf ben ik ook heel gelukkig getrouwd, maar mijn man en ik doen niet met elkaar aan BDSM. Dat hebben we vroeger wel gedaan, zo begon onze relatie zelfs, maar toen werden we verliefd. Hij vond het steeds lastiger om mij pijn te doen en ik vond het steeds lastiger om hem het ene moment als mijn liefje te zien en het andere moment als mijn dominant. We hebben het echt geprobeerd, maar kwamen op een gegeven moment toch tot de conclusie dat BDSM tussen ons niet meer zou gaan werken.

Dat was het moment waarop wij besloten om een open relatie te beginnen. Wat voor ons betekende dat we met andere mensen aan BDSM konden gaan doen. Super spannend! Natuurlijk was het in het begin even wennen. Je partner die ineens ‘dingen’ met iemand anders doet. En dat zelf ook doen met iemand anders. Maar al snel wilden we niet meer anders.

Nu heb ik jarenlang een vaste BDSM-partner gehad, maar tijdens Corona is deze relatie over gegaan. Toen er weer wat meer kon en mocht, was het voor mij dan wel weer tijd om te gaan daten. Eindeloos swipen op OK Cupid, waar ik heel eerlijk in mijn profiel aangaf dat ik aan BDSM doe en sub (onderdanig) ben. Het is wonderlijk, maar zo’n beetje elke match zei wel ook aan BDSM te doen en dominant te zijn. Bij doorvragen bleef daar helaas meestal niet zo heel veel van over. Het lekker vinden om iemand tijdens de seks een klap op de billen te geven of een voorliefde voor deepthroaten hebben, was toch niet alles wat ik in gedachten had.

Misschien was OK Cupid toch meer voor vanilla’s (niet-kinksters) en kon ik het beter zoeken op FetLife. Dat is the place to be voor kinksters. Het is een soort kinky versie van FaceBook. Je maakt er vrienden en ziet dan in je feed wat zij allemaal doen op FetLife. Mensen plaatsen foto’s, schrijven over hun ervaringen en doen mee met groepsdiscussies. Voor elke kink die je kan bedenken is er wel een groep. En natuurlijk zijn er ook groepen waar je contactadvertenties kan plaatsen.

Dus ik trok de stoute schoenen aan en maakte een advertentie. Ik gaf aan wat ik zocht en dat was eigenlijk best wel ruim. Ik vind nu eenmaal véél dingen leuk op BDSM-gebied. Sowieso vind ik nieuwe dingen proberen altijd super leuk. Een contactadvertentie zetten vond ik best wel eng. Wat als er niemand zou reageren? Wat als er wél iemand zou reageren? Wat als ik een date moest doen met iemand? Elke uitkomst vond ik eigenlijk eng. Zoals ik zei, daten, ik vind het nogal een ding.

Al snel kreeg ik allerlei berichtjes in mijn inbox. Van one-liners tot mensen die ál hun kinks gingen opsommen (en dat waren er véél!). Strenge meesters die mij wel eens stevig wilden aanpakken, newbies die met mij wilden experimenteren, mensen die zelf eigenlijk nog niet wisten wat ze wilden, mensen die een héél specifiek beeld met compleet draaiboek hadden, van alles kwam voorbij.

Het was voor mij ook even ontdekken hoe dit zou werken. Soms zag ik gelijk aan het eerste berichtje of het profiel dat deze persoon en ik geen match zouden zijn. Soms kwam ik er na een paar berichtjes achter. Maar bij één persoon werd het per berichtje eigenlijk interessanter.

En zo kwam het er uiteindelijk van dat ik super zenuwachtig in de trein zat. Mijn smartwatch gaf netjes aan dat mijn hartslag toch wel een stukje hoger was dan normaal, wat ik natuurlijk zelf ook wel voelde. Na drie keer verkeerd lopen (ik weet niet zeker of dat door de zenuwen kwam of gewoon door mijn vreselijk slechte gevoel voor richting) stond ik dan toch voor de deur van het huis van mijn date en bleek dat al het ‘gedoe’ van die contactadvertentie toch wel echt de moeite waard geweest was. En wat er op die date gebeurde? Misschien vertel ik dat nog wel een andere keer…

 

Geschreven door TessTesst