Regels

Tess Tesst is de vaste columniste van Vlam die maandelijks vertelt over haar verhalen en ervaringen in de BDSM-wereld.

.

Regels, zoals op tijd naar bed moeten, toestemming vragen voor je iets koopt, waarschijnlijk doet het je denken aan toen je nog kind of puber was. Maar als je aan BDSM doet, kan het ook zijn dat je met regels speelt. De D in BDSM staat niet alleen voor Dominantie, maar ook voor Discipline. En dat stukje discipline, kan betrekking hebben op regels.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, is BDSM een heel groot begrip en omvat het zoveel. Iedere kinkster doet het anders. Zo zijn er zat BDSM’ers die nooit iets met regels doen. Omdat ze dat niet leuk of spannend vinden, of gewoon omdat dat voor hun niet past in hun BDSM-beleving.

Zelf heb ik wel heel veel met regels. Ik vind het super fijn wanneer mijn dominant mij bepaalde regels oplegt. Behalve spannend is het vaak ook nog eens heel nuttig. Zo heb ik bijvoorbeeld een vaste bedtijdregel. Een vaste tijd voor doordeweeks en in het weekend mag ik iets later. Als het aan mijzelf ligt, ga ik pas vroeg in de ochtend naar bed. Op dat moment vind ik dat heel leuk, maar echt heel lekker voor je ritme en nachtrust is dat natuurlijk niet.

Laatst had ik een gesprek met een aantal subs en we hadden het over welke regels we allemaal ooit gehad hadden. Sommigen hadden nog nooit regels gehad, maar zo bij elkaar kwam er toch van alles op tafel. Van toestemming vragen voor masturberen of klaarkomen, tot altijd aan de linkerkant van je dominant lopen. Van geknield wachten als de D thuis kwam van werk tot het toestemming vragen voor het drinken van een wijntje.

Zelf heb ik ook een regel over spelletjes spelen op mijn telefoon. Er is één spelletje wat ik heel graag speel, maar dat mag maar om de dag en dan maximaal een kwartier. Super irritant natuurlijk, want als ik eenmaal begin met spelen, dan wil ik écht niet na een kwartier stoppen. Wanneer ik dat spelletje aanzet, kijk ik eerst op de klok om te zien hoe laat het is, zodat ik precies weet hoe laat ik moet stoppen. Tijdens het spelen kijk ik misschien wel tien keer op de klok om te zien of ik niet over de tijd ga. En ook al zit ik nog midden in een level, als het tijd is, sluit ik dat spelletje af. En dan rol ik vaak nog even met mijn ogen, want jeetje, wat is dit toch irritant en gemeen van mijn Dominant dat dit zo moet. En dát, dat is nou precies wat ik er fijn aan vind. Hoe het mij er aan herinnert dat mijn Dominant dit voor mij bepaald heeft en dat ik moet doen wat hij gezegd heeft.

Dat voelt voor mij ongeveer zoals het voelt in een BDSM-spel wanneer ik geboeid vast sta en mijn Dominant mij slaat. Dat ik het alleen maar kan ondergaan. Alleen maar wil ondergaan, eigenlijk. Voelen dat ik niet degene ben met de controle, maar dat hij dat is. Regels zijn voor mij een hele goede manier om dat gevoel vast te houden, ook als we elkaar niet zien. Het geeft me houvast, een betere nachtrust, maar vooral een heel lekker gevoel.

 

Geschreven door TessTesst