Zo maak je een BDSM-spel spannend

De vorige keer had ik het al over hoe je een BDSM-spel zou kunnen voorbereiden. Maar hoe ga je dan verder?
Jullie hebben samen gepraat over dat jullie best eens willen experimenteren met BDSM. Jullie hebben misschien wat fantasieën met elkaar gedeeld. Elkaars wensen en grenzen besproken en het hopelijk ook over RACK (risk aware consensual kink) gehad. Jullie hebben afgesproken wie de dominant gaat zijn en wie de onderdanige. En dan? Waar begin je mee? Wat is leuk en handig, maar toch spannend om te doen?

Leuk om mee te beginnen

Er zijn natuurlijk een heleboel BDSM-toys die je kunt aanschaffen. Sommige toys zijn wat meer geschikt voor beginners dan andere. Heel leuk om mee te beginnen zijn:

  • een fijne blinddoek
  • een setje boeien die je makkelijk aan je matras vast kan maken, is natuurlijk ook best wel spannend
  • een simpele paddle is heel geschikt om mee te slaan. Met een paddle kan je eigenlijk niet misslaan. Je hebt echt geen speciale skills nodig om hier makkelijk mee te kunnen slaan. Je kan ook goed doseren en het zal niet zo snel te hard gaan.

Relax

Dit zijn allemaal leuke en spannende toys, maar je kan ook prima beginnen zonder wat te kopen. Je kunt een sjaaltje gebruiken als blinddoek. Je hebt je handen om mee te spanken. Om iemand vast te binden zou ik wel een setje polsboeien aanraden, omdat je niet wil dat er dingen afknellen. Zenuwschade kan ook best snel ontstaan, en dat zou wel erg jammer zijn. Maar vastbinden is sowieso geen must, natuurlijk. De combinatie van vastbinden én een blinddoek kan misschien ook al te heftig zijn, zo in het begin.

Als je je partner een blinddoek omdoet, voelt dat voor die persoon al best wel spannend. Die weet niet wat er gaat gebeuren, de andere zintuigen staan op scherp en de spanning bouwt lekker op. Ondertussen kun jij dan even rustig de tijd nemen om te bedenken wat je gaat doen. Want voor het eerst iemand domineren, is óók best wel spannend. Haal even adem en probeer te relaxen. Jullie doen dit omdat jullie het leuk en spannend vinden. Je hoeft niet gelijk alles uit de kast te halen en de meest zelfverzekerde dominant ooit te zijn.

 

Je hoeft niet gelijk de meest zelfverzekerde dominant ooit te zijn

 

Respecteer grenzen

Als het goed is, weet je op dit moment al wat jouw partner lekker zou vinden en wat wel en niet oké is om te doen. Zorg dat je altijd iemands grenzen respecteert. De ander staat of ligt er superkwetsbaar bij.

Met een blinddoek op voelt alles ook intenser. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je partner een spanking te geven. De billen zijn supergeschikt om op te slaan. Andere lichaamsdelen waar het bot niet dicht onder de huid ligt ook. Begin gewoon zachtjes en bouw het rustig op. Je kan tussendoor aan je partner vragen hoe het voelt en aan de hand van die feedback harder of juist rustiger slaan.

Sensaties

Natuurlijk is BDSM meer dan alleen slaan. Wat misschien ook leuk is, is het afwisselen van verschillende sensaties. Wanneer je iemand streelt en gelijk daarna wat krast met je nagels, voelt dat, zeker met een blinddoek op, ook best wel spannend. Of probeer eens een ijsklontje en daarna met een warme hand over die plek strelen.

Naast het toebrengen van lichamelijke sensaties, kun je ook spelen met bijvoorbeeld opdrachten geven en uitvoeren. Spreek een bepaalde tijd af waarbinnen je je partner allerlei opdrachten mag geven, die die dan uitvoert. Natuurlijk moet je hier ook weer rekening houden met grenzen en is er altijd een stopwoord. De opdrachten kunnen gaan over wat jij leuk vindt. Misschien vind jij het leuk als je partner een lekker drankje voor je haalt en dat op een bepaalde manier aanbiedt. Of wil je een fijne (intieme) massage, of een sexy lapdance. Het gaat altijd over wat jij en jullie samen leuk en spannend vinden. En hoe meer je met elkaar praat, vóór een BDSM-spel  maar zeker ook erna, hoe beter je van elkaar te weten komt wat werkt en wat niet. Daardoor zal jullie BDSM-spel steeds spannender worden.