Witte asperges & beenham

Het aspergeseizoen is weer geopend! Het water loopt al in mijn mond als ik eraan denk en vooral bij het zien van de foto van dit gerecht. Misschien komt het omdat asperges rijk zijn aan kalium, fosfor en calcium. Deze stoffen zijn bevorderlijk voor een hoog seksueel energieniveau. Zijn asperges dus echt seksueel stimulerend en passieverhogend of is dit gerecht gewoon héérlijk? Probeer het uit, zou ik zeggen!

 

Boodschappenlijst:

 

  • 300 gr witte asperges
  • 200 gr beenham dunne plakjes
  • 400 gr vastkokende aardappelen in grove stukken met of zonder schil
  • 200 gr geraspte kaas
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • peper en zout

 

Aan de slag:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal in met wat olie of bakspray.

Als je de aardappelen liever zonder schil wilt, schil ze dan even en snij ze in grove stukken.

Kook de aardappelen tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af en laat ze nog even uitstomen. Daarna doe je ze in de ovenschaal.

Schil de asperges en snij ze in drieën. Kook ze ± 3 minuten voor en verdeel ze vervolgens over de aardappelen. Doe er wat peper en zout op.

Verwarm de kookroom in een pannetje en voeg hier de mosterd en de geraspte kaas aan toe.

Als de kaas gesmolten is schenk je het mengsel als roomsaus over de aardappelen en de asperges heen.

Leg plakjes beenham vervolgens over de asperges in de ovenschaal en strooi tot slot de rest van de geraspte kaas nog over de beenham heen.

 

Zet de aspergeschotel zo’n 20 minuten in het midden van de oven. Dan zijn de aardappelen en asperges goed gaar en is de kaas gesmolten.

 

 

Eet smakelijk en geniet vooral samen van deze héérlijke ovenschotel!