De naam van het recept zegt het al, al kun je je afvragen waar het heet van zal zijn: van warmte, van pikant of van … vul maar in. 😉 Dat kun je pas weten als je het ervaren hebt, dus hup naar de supermarkt en duik daarna de keuken in!

Allereerst beslis je wat voor bijgerecht je lekker vindt, rijst of Turks brood? Of allebei? Zie verpakking hoe je deze bijgerechten klaarmaakt.

Boodschappenlijst:

  • olijfolie
  • Turks brood of rijst
  • 250 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • sambal (2 eetlepels) of (halve) rode peper
  • 1 à 2 uien
  • bak champignons (250 gram)
  • knoflook (2nteentjes geperst)
  • ketjap (1 flinke scheut)
  • 1 pakje tomato frito (à 330 ml)
  • bruine basterdsuiker (1 eetlepel)
  • mosterd (1 eetlepel)
  • verse koriander

Aan de slag:

Snipper de ui, snijd de champignons.
(Snijd het rode pepertje fijn.)
Doe wat olie in de pan en fruit de ui, knoflook en champignons ongeveer 1 minuutje. Voeg vervolgens de kipstukjes toe en bak de kip aan beide kanten iets aan.

Daarna doe je er de mosterd, bruine suiker, ketjap en het pepertje óf sambal door heen en roer je het goed door. Laat 2 minuutjes op zacht vuur bakken.

Als laatste voeg je de tomato frito toe. Afhankelijk van welk bijgerecht je gekozen hebt, kun je er meer of minder bij doen. Bij Turks brood is het advies lekker veel saus zodat je kunt soppen! Laat het daarna 30 à 40 minuten op het kleinste pitje pruttelen.

Tussendoor is het goed om altijd even te proeven. Misschien wil je het nog wat pittiger, dan kun je nog wat sambal toevoegen. Garneer het gerecht met wat koriander. Verder kun je er een lekkere frisse salade bij serveren.

Eet smakelijk en geniet vooral samen van deze hete kip!