KUSKUS met zalm, broccoli, wortels en nog veel meer lekkers én of kusjes lekker zijn, natuurlijk! Al helemaal die van je dochter van 1.5 jaar. Ze kan géén moment haar mond houden en alles wat ik zeg praat ze na, alias papegaai. Zo óók na het maken van dit heerlijke gezonde recept. Het was geen couscous maar kuskus waarop het recept nog lekkerder heeft gesmaakt dan het al was. Nieuwsgierig? Dat is mooi, en één tip maak het vooral met- en voor je (klein)kind.

Boodschappenlijst (4 personen):

  • 400 gr zak worteltjes
  • 500 gr broccoli
  • 1 grote rode ui
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gr volkoren couscous (kuskus)
  • 300 gr gerookte zalm
  • 10 takjes bieslook
  • Paprikapoeder

Aan de slag:

Snij de broccoli in stukjes en kook hem 3 minuten in kokend water.

Pel de ui en snijd deze klein.

Fruit de ui met het komijnzaad in de hete olie. Voeg de wortel toe met 100 ml water. Stoof de groente met een deksel op de pan ca. 12 minuten. Na 12 minuten doe je de broccoli er 5 minuten bij. Hou in de gaten dat de broccoli niet te zacht wordt.

Breng 500 ml water aan de kook.

Doe de couscous in een schaal en schenk het kokende water op. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.

Snij de zalm in reepjes en de bieslook in stukjes.

Verdeel de couscous over 4 diepe borden/kommen, schik daaroverheen de groente, zalm en bestrooi het met paprikapoeder en bieslook.

 

Eetsmakelijk!! Ook lekker met pompoen en sperziebonen in plaats van worteltjes en broccoli (seizoen afhankelijk)