Sextoy-Positive

Hoi, ik ben Luna

“Hoi, ik ben Luna van Climaximaal.nl!”, zo begin ik mijn vlogs altijd en ik dacht ‘laat ik mijn eerste column hier ook maar eens zo beginnen!’ Al had ik hier misschien beter kunnen schrijven Hoi, ik ben Luna, ik ben sextoy-tester en ik ga voor VLAM-magazine zowel online als offline schrijven over seksspeeltjes!

Sextoy-tester is niet echt een beroep dat je vaak tegenkomt, maar voor mij is dit al 20 jaar de normaalste zaak van de wereld. De eerste ongeveer 600 toys testte ik voor het inmiddels niet meer bestaande FOXY-magazine en sinds 2012 review ik voor mezelf op mijn eigen website: Climaximaal.nlen ook daar heb ik inmiddels al meer dan 600 toys getest.

In totaal zijn er dus zo’n 1200 seksspeeltjes die ik heb beoordeeld op vorm, functie, kleur, knopjes, materiaal en kwaliteit. En de vraag die ik na ‘Mag ik je helpen met testen?’ misschien wel het meest krijg over mijn beroep is: ‘Maar waar laat je al die seksspeeltjes in godsnaam?’

Dat arsenaal aan seksspeeltjes heb ik gelukkig niet allemaal bewaard, want dan zou ik een extra kamer bij m’n kantoor moeten bouwen. Zo’n 75 procent van alle toys die op de markt verschijnt is eigenlijk het bewaren niet waard. De meeste seksspeeltjes zijn van het kaliber ‘dertien in een dozijn’ of ‘mwaaaaaah’ en die gooi ik na een jaar of twee weg. De ‘gewoon goede’ toys bewaar ik voor zo af en toe of om ze te vergelijken met nieuw uitgebrachte toys. En de écht waanzinnig goede toys krijgen een permanent plekje op m’n nachtkastje. Ook toys in bijzondere vormen of kleuren bewaar ik, gewoon voor in mijn verzameling. En ook de megaslechte toys houd ik, ter educatie voor anderen of gewoon om zelf af en toe nog eens te lachen. Dus alles bij elkaar heb ik er nog zeker een stuk of 400 in huis. En die 400 toys passen prima in een IKEA Kallax met 5 x 5 vakken.

Om de twee weken zal ik hier op Vlammagazine.nl tips en advies geven over seksspeeltjes en alles wat daarbij komt kijken. Welke toys zijn goed (en waarom), welke zijn slecht (en waarom moet je die dus écht niet gebruiken)? Welke sextoys heb ik standaard op mijn nachtkastje liggen? Hoe kies je een speeltje dat bij je past? Wat zijn de trends?

Ik raak niet uitgepraat over het onderwerp seksspeeltjes en voor mij is het gebruik van een vibrator of dildo dan ook net zo normaal als het gebruik van een keukenmesje, een schaar of een balpen. Voor de duidelijkheid: die laatste drie gebruik ik zelf niet in bed, al zijn er vast wel wat geile BDSM- spelletjes mee te verzinnen.

Sextoys zijn voor mij dus gewoon producten die het seksleven een stuk makkelijker, aangenamer en leuker kunnen maken en het hele taboe op het gebruik van seksspeeltjes heb ik nooit begrepen. Ze zijn verdomde handig en prettig voor soloseks, maar ook superfijn om samen te gebruiken. Ik hoop dat ik jou als lezer door mijn reviews, door mijn enthousiasme en door mijn open manier van communiceren kan inspireren voor het gebruik van goede en vooral veilige seksspeeltjes.

Ik had deze column ook kunnen beginnen met: Hoi, ik ben Luna en ik ben sextoypositive.

 

Geschreven door Luna (www.climaximaal.nl)