Optimaal en zonder schaamte van intimiteit genieten

Simone Kuijer runt samen met haar broer aia* (timeforaia.com), een webwinkel voor intimacy essentials:

“Onze droom is dat iedereen optimaal en zonder schaamte van intimiteit kan genieten”

 

Hugo en Simone Kuijer zijn broer en zus, en beiden woonachtig in Amsterdam. Hugo (29) heeft een achtergrond in (digital) marketing en is ondernemend, Simone (26) vindt het leuk om van niets iets te maken en is bovenmatig geïnteresseerd in het onderwerp seksualiteit: “Ik sluit niet uit dat ik ooit een master seksuologie ga doen.” Ook hebben ze een oudere zus, Eva (31). “Wellicht voegt zij zich ooit bij aia*,” lacht Simone, “dan wordt het pas echt een family business.” 

Hoe komen een broer en een zus ertoe om samen een winkel voor intimacy essentials te beginnen? Simone: “Ik opende na afstuderen een webshop voor duurzame producten”. Hugo heeft mij daarbij geholpen. Onze wekelijkse avond-werksessies boden de gelegenheid om te praten over andere onderwerpen dan alleen ‘ondernemen’ en ‘werk’. We spraken ook veel over verschillende thema’s rondom seksualiteit, een onderwerp dat we allebei erg interessant vinden.”

Zo vertelde Simone hem dat ze al een tijdje experimenteerde met kokosolie als glijmiddel, maar dat dat geen 100% veilige oplossing bleek te zijn. Kokosolie gaat namelijk niet samen met latex condooms en is niet goed voor de pH-waarde van de vulva. “Daar wilden we een oplossing voor vinden. De reacties op onze misschien wat ongewone samenwerking zijn eigenlijk altijd positief: ‘Wat cool dat jullie dat samen kunnen delen’, of: ‘Ik zou dat zelf nooit delen met mijn familie’. Open gesprekken over intimiteit en seksualiteit mogen wat ons betreft veel gangbaarder worden, juist ook tussen broer en zus, broer en broer of zus en zus. Veel siblings voelen zich comfortabel en veilig in het delen van levenservaringen, en de bijbehorende emoties, met elkaar. Je seksuele leven hoort daar wat ons betreft ook bij. Je hoeft niet altijd in detail te treden, maar het is mooi als je er in grote lijnen met elkaar over kunt praten. Dat zorgt voor verdieping, verbinding én voor samen heel hard lachen.”

 

Vrij van smaak, geur en intimiderende verpakking

 Dat ze de aanzet willen geven tot meer openheid en verbinding is de voornaamste reden waarom Hugo en Simone aia* hebben opgericht: “Wij vinden dat het er tijd voor is! Ons bedrijfsmotto luidt: time for intimacy. In een wereld waarin ‘snel’ de norm is geworden, is het belangrijk om tijd en ruimte te nemen voor intimiteit. Daarnaast viel het aanbod glijmiddelen erg tegen. Alles zag er zo intimiderend uit: verpakkingen met heftige vlammen, of knalpaars. Dat is wat ons betreft helemaal niet nodig, dus besloten we een eigen flesje te ontwerpen. Voor sommige mensen is het heel fijn als seks intimiderend is, maar wij vinden het vooral belangrijk dat je ervan maakt wat bij jou past. Daarom hebben we gekozen voor een neutraler design dat goed past in de stijl en het beeld van deze tijd.”

Ook de smaken en geuren van glijmiddel kunnen vrij uitgesproken zijn. Niet iedereen houdt van passievruchtsmaak of frambozengeur. Daarom is het glijmiddel van aia* reukloos en bovendien gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, in tegenstelling tot veel andere glijmiddelen.

Producten die seks nog leuker maken

 Naast bovenstaande praktische redenen zagen ze ook dat er op het gebied van seksualiteit nog flink wat problemen opgelost mogen worden. Van de orgasmekloof en het hebben van onrealistische verwachtingen door porno tot slut-, kink- en zelfs vanilla-shaming. Simone: “Er bestaan veel oordelen waar het aankomt op onze seksuele voorkeuren. Daar willen wij graag verandering in brengen, al is het maar een klein beetje. Daarom bieden wij producten aan die seks aangenamer kunnen maken en die op een comfortabele manier de nieuwsgierigheid aanwakkeren naar het uitproberen van iets nieuws. Het is onze ultieme droom om met onze producten een wereld te creëren waarin iedereen optimaal van intimiteit kan genieten, zonder schaamte.”

Tot het assortiment behoren: glijmiddel, massageolie, stimulerende gel, delay gel en een toy cleaner. Toch wordt er ook gezegd dat er vaak te snel glijmiddel wordt ingezet, terwijl het recept voor lekkere seks opwinding is. Opwinding zorgt voor ontspanning, vaginale lubricatie, een erecte clitoris en zin in de ander. Simone: “Zo zien wij dat ook! Glijmiddel is wat ons betreft geen vervanger, geen quick fix voor problemen in de slaapkamer. Het is erg belangrijk dat je de tijd voor elkaar neemt. Glijmiddel kan in onze optiek voor extra plezier en genot zorgen. Het is additioneel, het kan een leuk middel zijn om een keer wat nieuws uit te proberen. Glijmiddel hoef je trouwens niet alleen voor penetratie te gebruiken, al is het een handig hulpmiddel bij anale seks. Tot slot is er nog een heel scala aan omstandigheden waarbij glijmiddel voor een zelfverzekerder en comfortabeler gevoel kan zorgen, bijvoorbeeld wanneer je medicijnen gebruikt die voor uitdroging zorgen, wanneer je moeite hebt om jezelf volledig te ontspannen maar wel graag seks wilt, bij hormonale schommelingen of na een bevalling.”

 

Je fantasieën horen bij jou

“Er zijn zo veel leuke manieren om te experimenteren met je partner of jezelf. Probeer een nieuw speeltje uit! Touwen, butt plugs, vibrators – the sky is the limit. Wij zijn erg enthousiast over de Pleasure Cards van de Pleasure Society: die kunnen helpen om op een leuke manier meer diepgang te krijgen in je seksualiteit, samen met je partner of met vrienden. Maar voordat je alle touwen en speeltjes uit de kast trekt: wees vooral open en transparant over je voorkeuren en vraag aan je partner wat hij/zij/hen fijn vindt. Dat alleen al kan een leuk voorspel zijn! Mocht je nog niet zeker zijn over je voorkeuren, bijvoorbeeld wat betreft BDSM, dan kan de website www.bdsmtest.org een handige tool zijn. Of geef je partner bepaalde opdrachten voordat je op date gaat, denk bijvoorbeeld aan een bepaalde handeling of outfit. Laat je creativiteit de vrije loop en heb vooral plezier in het proces. Wat ik ook heel interessant vind, is om door middel van ademhaling je orgasmes te verlengen of te versterken. De tantra-game is nog vrij nieuw voor mij, maar het boek Urban Tantra van Barbara Carellas geeft handige tips & tricks en is een aanrader.

Het is zo jammer dat voor veel mensen schaamte nog altijd een van de grootste remmingen in hun seksleven is. Dat is zo onnodig! Je hoeft je niet te schamen voor wat je fantaseert en voor wie je bent. Je kunt je voorkeuren namelijk niet controleren of vervormen. Het kan best kwetsbaar en intiem zijn om je ervoor open te stellen, maar als je je fantasieën negeert, negeer je in feite ook een deel van jezelf. Superzonde. Wanneer je ervoor kiest om je fantasieën te omarmen, maakt dat jou als mens extra authentiek en eigen. Hoe mooi is dat?”

Meer informatie vind je op website van aia*

 

Geschreven door de redactie van Vlam

.