Bonuskind, in één keer uit

Zoek jij een boek dat echt de moeite waard is om te lezen? Vol spanning. Vol kwetsbaarheden. Vol rauwe randjes? En hunkering naar liefde?

Lees dan Bonuskind! Een indrukwekkende literaire thriller van Saskia Noort.

Vanaf de eerste bladzijde neemt Saskia Noort je mee in de complexe wereld van Lies, een 15-jarige puber, kind van gescheiden ouders. Haar gedachten en gevoelens. Haar eigenheid. Haar gevoel van onmacht. Boosheid. Verdriet. De rol van haar moeder. Van haar vader. Wat een nieuwe partner kan doen. Een verhaal over loyaliteit en verlieservaringen.

Lies zou willen ‘dat de stemmen van haar bekvechtende ouders in haar hoofd ophouden’. Hoe een onomkeerbare gebeurtenis dit teweegbrengt … Een zoektocht naar de waarheid volgt. Naar houvast, rechtvaardigheid en de toekomst.

De beleving van Lies en de positie van haar jongere broertje raken aan mijn werk als kindbehartiger. Aan wat ik hoor van kinderen in een scheidingssituatie. Hoe zij last hebben van vooral conflicten tussen hun ouders en een diepgewortelde wens hebben om ‘het oude gezin terug te willen’. Wat het doet met de ontwikkeling van kinderen als een scheiding een gevecht wordt en zij er tussenin zitten. Hoe zij taken van volwassenen kunnen gaan dragen. Maar ook de bijzondere kracht die kinderen in zich hebben om ‘boven de materie en het gedoe van hun ouders te gaan staan’ komt terug. En hoe kinderen ouders juist met hun woorden kunnen raken. Het boek gaat over de scheiding en het gevecht. Maar over zoveel meer. De hunkering naar liefde, verbinding en gezien worden vóel je vanuit de personages in het boek.

Een must read vol spanning, met een verrassend eind.
Een boek dat je in een ruk wilt uitlezen.

Wil jij hem ook lezen? Bestel hier je boek.

 

Geschreven door Marieke Lips (Kidsinbetween en kindbehartiger)