Met een fruitige levensstijl wordt orale seks nog lekkerder!

Slikken of spugen!? That is the question. Veel vrouwen moeten er niet aan denken. De meeste mannen dromen ervan. Dat zijn bedpartner smult van zijn sperma. Helaas is zijn kwakje niet altijd even lekker. Sommige mannen proeven zoet, maar de meeste spuiten een bitter goedje. Hoe komt dit? En valt er wat te doen aan die smaak?

350 miljoen per keer

Sperma is zaad en zaadvocht dat vrijkomt bij de zaadlozing. De dikkige, kleverige, witte vloeistof is afkomstig uit de zaadblaasjes en de prostaat. Zaadcellen zien eruit als een soort kikkervisjes. Ze worden in de teelbal gemaakt en in de bijbal opgeslagen. Bij een zaadlozing komt ongeveer 3 ml sperma vrij dat tot 350 miljoen zaadcellen kan bevatten! 1 druppel sperma kan wel 100 miljoen zaadcellen bevatten.

Proteïnen

Die zaadcellen vormen ongeveer 10% van het sperma. De rest is zaadvocht dat de zaadblaasjes en de prostaat hebben toegevoegd. De voedingswaarde van sperma wordt vaak vergeleken met die van rauw eiwit. Beide bestaan voor zo’n 90% uit water en 10% procent uit hoogwaardige voedingsstoffen, zoals proteïnes, fructose, koolhydraten en mineralen (vooral zink). Sperma is voedzaam en licht verteerbaar. 95% van de proteïnen in sperma is zelfs zeer makkelijk verteerbaar. Het doorslikken van sperma kan dus helemaal geen kwaad, als je zeker bent van elkaars gezondheid. Uiteraard moet je altijd alleen doen waar je zin in hebt! Dus staat het je tegen: niet doen! Maar voor de lijn hoef je het niet te laten: sperma bevat slechts 15 calorieën per ejaculatie.

Hup naar de groenteboer

En dan die smaak! Als zijn sperma bitter (onsmakelijk) is, is het logisch dat we niet staan te springen om een slokje. En dat is jammer, want voor veel mannen is het een ultieme seksfantasie, en wat is leuker dan elkaar’s fantasien waarmaken? Daarbij kan het een leuk, spannend en (wellicht) nieuw element in jullie seksleven zijn. In grote lijn is het heel simpel. De smaak van sperma hangt nauw samen met zijn levensstijl. Hoe gezonder zijn levensstijl, hoe milder de smaak van zijn sperma. De grootste ‘bittermakers’ zijn roken en alcohol. De grootste ‘zoetmakers’ zijn fruit en groenten! En dan vooral ‘zoet’ fruit zoals kiwi’s en ananas. In fruit zitten natuurlijke suikers, vitaminen en mineralen. Ook vruchtensappen van zoete fruitsoorten zoals meloen, ananas, mango en andere citrusvruchten, dragen bij aan zoeter sperma.

Water bis bis

En er is nog meer fruitig nieuws, want ook de smaak van de vagina wordt er beter van. Veel rauwe groenten en fruit laten onze edele delen plezanter geuren en smaken. Kies voor vooral de zoete varianten zoals kiwi, ananas, banaan en meloen. De natuurlijke suikers, vitaminen en mineralen in fruit zorgen voor een zoetere smaak van sperma en vagina en zuivert het lichaam in het algemeen. Je kunt ook vruchtensappen nemen van fruitsoorten als meloen, ananas, mango en citrusvruchten. Verder is het drinken van veel water heel belangrijk. Hiermee kan je lichaam zich goed zuiveren, waardoor je minder afvalstoffen vasthoudt.

Sexperimenteer

De smaak helemaal bepalen kan niet, we hebben ten slotte allemaal onze eigen specifieke lichaamsgeur. Maar het valt dus wel te beïnvloeden. Daarom: (s)experimenteer samen! Probeer dingen uit. Een week lang ananas bij het ontbijt….