Meet de kinksters over pijn

Als je aan BDSM denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan zweepjes en pijn. Best wel logisch ook, want dat is wat je meestal op tv ziet als het over BDSM gaat. Dat is nu eenmaal makkelijk om in beeld te vangen. Voor mij gaat BDSM over veel meer dan alleen over pijn, maar pijn speelt wel degelijk een belangrijke rol in mijn kink-leven. Dus over al die andere dingen ga ik het een andere keer hebben met je, maar vandaag vind ik het leuk om eens beter te kijken naar dat pijn-deel. Want, waarom laten BDSM’ers zich eigenlijk zo graag pijn doen?

Om te beginnen is het handig om te weten dat niet elke kinkster van pijn houdt. Dat je aan BDSM doet, wil nog niet zeggen dat je ook pijn wilt ontvangen. Of pijn wil geven. Het kan een onderdeel zijn van BDSM, maar het hoeft niet, want er is nog zoveel meer te doen en te beleven.

Er is een hele wetenschappelijke uitleg over allerlei stofjes die vrijkomen in je hersenen als je pijn hebt. Die stofjes verdoven de pijn een beetje en geven je een heel fijn gevoel. Superinteressant en best wel logisch ook. Maar dat kun je gewoon googelen. Ik ga proberen je uit te leggen wat ik zo fijn vind aan pijn.

 

Dof of scherp

Iemand die van pijn houdt, noem je een masochist. Ik doe al zo’n twintig jaar aan BDSM, maar ik twijfel nog steeds of ik mezelf als masochist zou omschrijven. Want ik hou wel van pijn, maar niet van alle soorten pijn en ook niet van te veel pijn. In het dagelijks leven ben ik misschien zelfs wel een beetje kleinzerig te noemen. Als ik m’n teen stoot of ik onderga een behandeling bij de tandarts, vind ik dat echt vreselijk. Kan ik helemaal niet goed hebben. Maar in een BDSM-spel, kan ik zeker wel genieten van bepaalde soorten pijn.

Er zijn verschillende soorten pijn. Grofweg kun je ze onderverdelen in twee categorieën: doffe pijn en scherpe pijn. Doffe pijn is pijn die wat dieper doordringt, zoals het bijvoorbeeld voelt als je een stomp zou krijgen. Scherpe pijn blijft vaak wat meer aan de oppervlakte en voelt ook scherper, meer snijdend. Er zijn allerlei BDSM-toys die deze verschillende soorten pijn kunnen veroorzaken.

Een dunne cane (rvs zweep) of een singletail (extra lange gevlochten zweep) geven bijvoorbeeld meestal scherpe pijn. Een zware flogger of een wat dikkere paddle geven meestal doffe pijn.
Ik heb over het algemeen een voorkeur voor doffe pijn.

 

Favoriete plek

Niet alle plekken op het lichaam zijn even geschikt om geslagen te worden. Zeker als je wat harder wilt slaan, kan het verstandig zijn om daar plekken voor uit te kiezen waar je niet direct bot voelt. De billen zijn bijvoorbeeld heel geschikt. Dat is voor mij ook wel mijn favoriete plek om geslagen te worden. Al vind ik het op mijn bovenbenen en armen ook erg fijn.

Wanneer ik geslagen word, vind ik het fijn als de pijn langzaam opgebouwd wordt. In het begin doet het dus eigenlijk nog geen pijn. Soms doet het me zelfs aan een massage denken. Maar al snel wordt het wat heftiger. Ik voel hoe de pijn dieper doordringt in mijn lichaam. Soms voel ik het zelfs in mijn spieren. Mijn billen worden steeds wat warmer, tot ze helemaal gloeien en rood zijn. In deze staat kan ik ook weer meer pijn hebben. Hoe warmer mijn billen zijn, hoe harder ik geslagen kan worden.

Maar niet alleen mijn billen voelen op dat moment heel fijn aan, ook in mijn hoofd gebeurt er van alles. Ik voel me een beetje zweverig en dat voelt superlekker. Een soort natural-highof subspace. Subspace is ook weer een heel apart fenomeen, waar ik het later nog eens over zal hebben. Maar geslagen worden is dus niet alleen een fijne lichamelijke sensatie, ook in mijn hoofd voelt het heerlijk.

 

Lekker

Dus eigenlijk had ik er heel kort over kunnen zijn. Waarom laat ik mij slaan in een BDSM-spel? Heel simpel: ik vind het lekker. Pijn kan, in bepaalde situaties, gewoon erg aangenaam of zelfs opwindend zijn. Misschien heb je zelf ook weleens ervaren dat iemand tijdens de seks nagels in je rug zette of je een tik op je billen gaf. In the heat of the momentervaar je dan heel even hoe het zou kunnen zijn. Wellicht is het leuk om daar eens wat meer mee te experimenteren. Of misschien lijkt het je wel helemaal niks, dat kan ook natuurlijk. Net als met alle dingen op het gebied van seksualiteit moet je vooral alleen doen wat jij fijn vindt. En als je het met een partner doet is consent natuurlijk ook superbelangrijk!

 

Podcast

Wil je meer weten over BDSM en pijn? Luister dan eens naar mijn podcast Meet the Kinksters. Deze maand hebben we een aflevering over pijn gemaakt.

 

Geschreven door TessTesst