Ik wil graag met je … uuuuu

Als ik mijn dame stout wil uitnodigen voor de liefde …

Als ik zin heb om haar niet alleen zacht lief te hebben maar om haar te verslinden en verslonden te worden …

Als ik geen twijfel wil laten bestaan over de gretigheid waarmee ik haar benader …

Dan zeg ik haar soms dat ik met haar wil neuken.

Nou ja, dat wil zeggen, dat deed ik vróéger. Maar daar ben ik mee opgehouden omdat ze het woord ‘neuken’ helemaal niet opwindend vindt. Ze vindt het koud en afstandelijk en dus slikte ik lang mijn woorden maar wat in of mompel juist dat woord waar de zin om draait. “Oh schatje, ik heb zo’n zin om met je te uuuuu (neuken?) …” En nu zij heeft uitgesproken dat het een afknapper voor haar is gebruik ik het helemaal niet meer. Ik probeerde andere woorden, maar met beperkt succes. Ook omdat de breedte van het woord ‘neuken’ lastig terug te vinden is in andere termen. Pompen is een vrij eentonige beweging. Krikken is niet te gebruiken tegen de dochter van een automonteur, omdat dat vooral associaties met olie verversen opwekt. Stoten maakt van haar een stootkussen. Wippen is voor kinderen en penetreren klinkt als iets dat je alleen doet. Woorden die de gezamenlijkheid van het neuken onderstrepen zijn er sowieso niet echt. Samen krikken … klinkt als een lastige onderneming. Samen pompen associeer ik met drooglegging. Bij wippen is de afstand enorm. Bonken, de geslachtsdaad verrichten, ketsen, dekken, coïtus … het zijn geen woorden die het gaspedaal van mijn dame echt indrukken.

Dus nam ik laatst de tijd om alles op een rij te zetten en een goed nieuw woord te kiezen. En zo kwam ik op de term die zowel de lading dekt als die de stoutheid in zich heeft waar ik naar verlang. En de winnaar is ‘naaien’. Want als iets dicht bij het genot van neuken komt en de lading van de handeling dekt is het naaien. Het is een handeling waarbij je delen aan elkaar verbindt. Er zijn verschillende snelheden waarmee je het kan doen. Een uitgebreid scala aan steken. Het vraagt volle aandacht. De handen die sturen. De benen bepalen het ritme. Het oog kijkt naar wat er ontstaat en het hoofd zorgt dat het samenkomt tot een geheel. Daarbij is het lastig en hard werk en toch brengt het bevrediging en ontspanning. En na het naaien heb je iets dat tastbaar is, je warm houdt en dat je mee kan nemen in het gewone leven. Daarbij klinkt het kort, krachtig en stout en rolt het lekker over mijn tong.

Dus na jaren mijn dame vergeefs warm geprobeerd te maken met ‘neuken’ is daar nu eindelijk het alternatief. Gewapend met dit nieuwe inzicht benaderde ik haar met een kus, een glimlach en een stoute blik. Zelfverzekerd en uit volle borst sprak ik mijn nieuwgevonden uitnodiging: ”Schatje, ik wil met je naaien”. Ze glimlachten wat voordat ze in lachen uitbarstte. En terwijl ze zich omdraaide hoorde ik haar mompelen … “Daar zit een steekje los”.