‘Handboek seks’ Taboe(k): must op je nachtkastje

Taboe(k): must op je nachtkastje

 

“Praat over seksualiteit, start het gesprek!” Dat is de grootste tip van Anne en Leila, twee enthousiaste seksuologen. “En dan hoeft het niet eens per se te gaan over persoonlijke ervaringen rondom seksualiteit, intimiteit en/of relaties, maar je kunt bijvoorbeeld eens vragen ‘Ken jij iemand in een polyamoreuze relatie?’ of ‘Heb jij die documentaire Mijn Seks Is Stuk gezien?’”

Anne en Leila hebben de Master Seksuologie gedaan aan de KU Leuven. Tijdens hun studie zijn ze op Instagram gestart met @seksuologeninspe, en dat is nu @seksuologenmettwee.

Aangewakkerd

“We willen alle taboes rondom seksualiteit, intimiteit en relaties op een leuke, maar ook wetenschappelijke, manier bespreekbaar maken. We hebben ook onze eigen (virtuele) praktijk waar we cliënten ontvangen, we hebben een boek geschreven, je kunt ons zien bij verschillende videoseries (METRO, VIVA, EasyToys) en ons horen op de radio of podcast.

Een boek schrijven was voor ons een grote droom en toen we startten met @seksuologenmettwee werd deze droom meteen aangewakkerd. Het klopt, er zijn al veel boeken over seks geschreven, maar die zijn vaak of erg klinisch en wetenschappelijk, of het gaat enkel over de eerste keren en zijn veel gericht op jongeren. Wij wilden een boek schrijven voor iedereen – dus niet alleen voor jongeren – en seksualiteit normaliseren. Naar ons idee was er nog niet zo’n boek en toen is Taboe(k) geboren! Het grote verschil met andere boeken over seks is dat Taboe(k) meer geschreven is als ‘handboek’ voor iedereen die of seksueel actief wil worden of het al is. Je hoeft het niet van A tot Z te lezen, je mag ook middenin beginnen en zo stukken eruit pakken die voor jou werken. Het boek staat vol met tips, tricks, oefeningen, recepten, puzzels, quizzen, uitdagingen en interessante weetjes. Het is echt een boek dat je meteen in de praktijk kunt brengen (dus een must op je nachtkastje haha).”

 

 

Ken jij de p-spot al?

 

 Praten over seks: het grootste taboe

‘We krijgen vaak de vraag wat het grootste taboe is rondom seks. En meestal hopen mensen dat we dan met hele ‘’vreemde’ zaken komen, maar dat is niet zo. Volgens ons is het grootste taboe rondom seksualiteit, intimiteit en relaties nog altijd het praten erover. Praten over deze onderwerpen is namelijk lastig en kwetsbaar. Praten in groepsverband over je seksleven zorgt ervoor dat er vaak nog sociaal wenselijke antwoorden komen in plaats van echte ervaringen en verhalen. Of praten over wensen tijdens de seks met je (seks)partner(s) is voor velen nog erg lastig. Dit hopen wij ook te kunnen veranderen We hopen het praten over seksualiteit te normaliseren.

Je kunt namelijk heel goed over deze onderwerpen praten zonder daar meteen persoonlijk te worden en dat moeten we oefenen met z’n allen! Wij hopen dat we op een dag zo over seksualiteit, intimiteit en relaties kunnen praten zoals we dat over het weer doen: ‘Goh, ken jij de p-spot al?’”

👉 Meer lezen, horen, weten?

  • Instagram
  • Taboe(k): à 19,95 euro bij uitgeverij ROOS
  • Podcasts SeksualiTijd, over bijvoorbeeld orgasmekloof, seksuele fantasieën, porno, borsten, single zijn, sexting, ontrouw … nou ja, alles wat je wilt weten over seks, liefde en intimiteit.

 

Geschreven door de redactie van Vlam