Feest!

Het is zover, het eerste nummer van Vlam magazine is uit! Wat een genot om de prachtige glossy in handen te hebben en het vlammende resultaat te zien van alle harde werk van de redactieleden. Als stukjesschrijver en interviewer ben ik trots om mijn naam in het blad te zien! Zo’n eerste keer is altijd spannend.

Weet jij jouw eerste keer nog? Welke van alle ‘eerstelingen’ is je het meeste bijgebleven? Eerste keer tongzoenen vergeet ik nooit: ik was veertien en op vakantie met mijn ouders in Schotland. Na een dag rijden, genoten we in een piepklein havendorpje van pubfood en drank. Mijn half pint cider werd keer op keer volgeschonken, niemand die een vraag over mijn leeftijd stelde. Mijn ouders dronken zelf ook stevig door.

Een paar jongelui, die we overdag hadden moeten laten staan toen ze stonden te liften omdat onze huurauto nokkievol zat, kwam een praatje maken. De grootste van de twee, een rugbyspeler genaamd George, schoof al snel dicht tegen me aan. Toen we tegen elven de pub uitgeveegd werden, viel ik tegen hem aan. Mijn hoofd draaide van de alcohol en het geklets. Hij tilde me op alsof ik niks woog, liep mij in zijn armen de weg af en zoende me, zijn rug naar mijn ouders gekeerd. Die lachten alleen maar. Na een kwartiertje waren ze de kou zat en riepen ze me mee naar het hotel.

George beantwoordde zowaar het kaartje dat ik hem later stuurde. In lelijke hanepoten schreef hij dat hij naar Londen was verhuisd. Toen ik twee jaar later eens op vakantie was in Londen, zocht ik de pub op waar hij werkte. Behalve dan dat hij er allang weg was, samen met de kassa. Onderweg naar Schotland was hij uit de trein gehaald en vastgezet voor meerdere diefstallen. Exit George.

Diezelfde avond in die pub in Londen, deed ik ene Barry op die één keer bij mij op bezoek kwam in Nederland. Hij sliep toen twee nachten achter elkaar niet, wat ons gelegenheid gaf iets aan mijn maagdelijkheid te doen (weer een eerste keer, niet erg memorabel). Toch vond ik het raar dat hij helemaal geen oog dicht deed. Wat bleek: Barry had cocaïne gesnoven omdat hij bang was anders het vliegtuig te missen. Mijn suggestie dat hij een wekker had kunnen zetten, of een uurtje eerder naar het vliegveld had kunnen gaan, werd beantwoord met een glazige blik. Exit Barry.

Gelukkig is mijn track record wat betreft partners daarna behoorlijk verbeterd, al blijf ik een zwak houden voor een Schots accent.

Laten we eerlijk zijn, de eerste keer tongzoenen of seks is meestal geen succes. Dat ligt aan gebrekkige voorbereiding. Je kúnt sommige dingen niet voorbereiden als je er geen lijflijke ervaring mee hebt. Een schriftelijke cursus fietsen is ook gedoemd om te falen. Dat geldt voor intimiteit opzoeken net zo goed. Hoe weet je wat je lekker vindt, of hoe je daar om moet vragen, als je dat nooit hebt gedaan?

Gelukkig zijn mensen goed in van elkaar leren, en in samen voorbereidingen treffen. Je inlezen is de perfecte eerste stap. En dat kan nu, in Vlam magazine natuurlijk! Bovendien kun je op de website vragen stellen aan de experts achter Vlam, die zo knetterhard werken om het magazine uit te geven. Lees mee, stuur je vragen, abonneer en geniet. Ik ga ook genieten, van het lezen van de eerste Vlam, en van het schrijven van stukjes voor jullie!