Een-twee-drietje

Een vriendin vertelde laatst over haar vriend en zijn – uuh, hoe zeg je dat netjes? – ‘korte aandachtspanne’. Zij zijn al jaar en dag samen maar de seks is al jaren dramatisch: zodra er penetratie plaatsvindt is de eindstreep in zicht. Ze weet dat ik wel van lang vrijen ben, dus vroeg ze mij of ik wat advies voor hen had. Nu ben ik geen (erkende) seksgoeroe en als een jongen al járen direct klaarkomt, dan denk ik dat er een stuk meer speelt. Maar ik had er wel wat gedachten over en omdat zij blij was met de adviezen dacht ik ‘Ach ze zijn vast niet de enige, dus ik kan wel een keer wat tips in mijn blogs verwerken’.

Dus daar gaan we:

Wat te doen als je vriendje te snel klaarkomt?

In de regel genieten vrouwen meer van de tijd nemen en uitgebreid vrijen dan van een snelle sekspartij. Hoewel dat uiteraard voor hen ook heerlijk kan zijn. Maar het vrouwelijk lichaam warmt langzaam op en kent verschillende fases van openen, waarbij zowel het hart, het lijf als de yoni zich steeds dieper ontspant. Om daarin op steeds intiemere laag haar geliefde te ontvangen. Als een vroege zaadlozing ervoor zorgt dat deze lagen nooit bereikt worden, is het goed om er iets aan te doen. Als stel, als vrouw, en zeker als man.

Dus. Allereerst een advies aan het stel. Ga het gesprek aan met elkaar. Dat klinkt logisch en dat is het ook. Belangrijk is wel dat het gesprek niet verwijtend moet zijn. Voer het gesprek onderzoekend. Vaak ligt hier voor mannen een groter probleem onder en voelen zij ook een hoop schaamte en ongemak. In het gesprek moet daar dus veel ruimte worden gelaten.

Wat de dame kan doen is het orgasme herdefiniëren: het orgasme als een van de tussenstations op een gezamenlijke tocht. Toen ik de vriendin vroeg hoe zij reageerde als hij weer snel klaarkwam antwoordde zij ‘Boos!’. Dat werkt natuurlijk niet en ik adviseerde haar daar in ieder geval mee op te houden. Want ook als hij na een orgasme geen erectie meer heeft, werken zijn handen, schaambeen, neus en tong nog prima. Als je als dame in verbinding blijft, ook na zijn orgasme, kun je hem dus prima blijven ontmoeten in genot.

En dan voor de man … naast dat hij de onderliggende problematiek serieus aan moet gaan (eventueel hulp inschakelen van een seksuoloog) heb ik een simpel advies. Tel!

Stel een doel en tél!

10 stoten, 50 stoten, 100 stoten, 1000 stoten. Tellen heeft meerdere grote voordelen. Ten eerste is het niet bijzonder opwindend en brengt het je dus vrij makkelijk terug in rust. Ten tweede wordt vooruitgang tastbaar doordat je na verloop van tijd merkt dat je verder kan tellen. En ten derde is het hartstikke leuk. 10 keer oppervlakkig, 10 keer half diep, 10 keer diep. 50 keer duikvluchten. 100 snelle stoten en 20 zachte golven. Opeens krijg je grip op wat je doet en ga je veel bewuster neuken. Daarbij focus je op je lijf en op je lief, en kan je in het moment blijven zonder weg te zakken in een snel en egoïstisch orgasme. Achteraf of tijdens kun je met dame overleggen, nabespreken en plannetjes maken voor de volgende keer.

Voor zover mijn adviezen. Ik zou denken: gewoon proberen, en als het allemaal niet werkt, dan is het toch zo weer voorbij.