De Vlam-redactie kondigt aan (tromgeroffel): het eerste papieren magazine!

Meer aandacht voor RIS. Dat wil zeggen: relaties, intimiteit en seksualiteit. Dat willen Judith van Duivenboden-Kreijne, Natascha Pankow en Jeroen Hindriks met Vlam Magazine. Nu reeds is er de veelbezochte website vlammagazine.nl, maar vanaf 1 december aanstaande gaat het helemaal los. Want dan zal het eerste papieren tijdschrift het levenslicht zien.

Een blad over zulke belangrijke zaken als relaties, intimiteit en seksualiteit: was dat er dan nog niet in het volle nederlandstalige tijdschriftenschap? Het antwoord is ‘nee’. En juist in deze tijden van corona-afstand, verpreutsing, #MeToo-affaires en steeds meer aan het licht komend seksueel misbruik is het broodnodig om over te schrijven en te lezen.

Natascha, Jeroen & Judith vonden dat ook al een hele tijd en trokken daarom de stoute schoenen aan om over dit altijd opnieuw boeiende onderwerp te gaan publiceren. Daarbij wordt geen enkele doelgroep overgeslagen, want hee: homo’s doen het, hetero’s doen het, je kinderen gaan het op een bepaald moment doen en sorry jongelui: als het goed is doen je vader en moeder het ook nog steeds. Want seks is gezond en intimiteit is fijn, tenminste als er gelijkwaardigheid en respect in het spel zijn. Het Vlam-trio wil op een prikkelende manier seksualiteit in al haar facetten bespreekbaar maken. Geen kantinepraat of lunchgegiechel, maar met inhoud en een enkele kwinkslag. Volgens de makers zou het in ieder huishouden, in elke tram en in alle wachtkamers van Nederland moeten liggen.

In de anderhalf jaar voorbereiding hebben de Vlammers al veel interessante namen achter zich geschaard en niemand minder dan Professor Dr. in de Seksuologie Ellen Laan is de gastredacteur van het eerste nummer. Voorts hebben Maartje Laterveer, Annedieke Kuchler, Gertjan van Zessen, Marc Verburg en Catharina van Daalen, ieder met hun eigen expertise, zich aan het merk verbonden.

Vanaf 1 december kun je het allereerste Vlam Magazine online bestellen via vlammagazine.nl. Daar vind je tevens de lokaties van de winkels waar je zonder schroom het tijdschrift kunt kopen. Een los exemplaar van Vlam Magazine kost € 9,95 (excl. verzendkosten) en een jaarabonnement kost € 54,95 (incl. verzendkosten). Vlam Magazine zal voorlopig in een oplage van 1000 stuks, 4x per jaar verschijnen, maar er liggen nog zoveel plannen en schrijvers over ‘dit onderwerp der onderwerpen’ klaar, dat dit op den duur weleens meer kan worden.

Voor de pers:
Bent u geïnteresseerd in een interview met de Vlammers voor uw krant, website, radio- of TV-programma of andere media, bel dan met 06 29522674 voor een afspraak of mail naar info@vlammagazine.nl

Onderstaande Vlammers vertellen er heel graag meer over. vlnr:
Judith van Duivenboden-Kreijne, Natascha Pankow en Jeroen Hindriks