Vrouwen versieren voor vrouwen

Eline Zegers schreef ‘Vrouwen versieren voor vrouwen’, het boek dat ze zelf op zak had willen hebben.

 

Het boek is min of meer toevallig ontstaan. Eline: “Toen ik op mijn 26e uit de kast kwam kon ik niet wachten om eindelijk mijn seksualiteit tot uiting te brengen en leuke vrouwen te gaan ontmoeten. Vol verwachting liep ik een aantal keer de gay bar in. Maar helaas, ik werd maar niet benaderd door de leuke vrouwen die daar waren! Ik snapte er niks van, wat was er mis met mij? Ik klungelde wat aan en voelde me onzeker. Na een tijdje dacht ik: ik ga me hier eens in verdiepen! Ik ga gewoon goed worden in het benaderen van een vrouw.”

Ze verslond alle informatie die ze kon vinden over aantrekkingskracht en flirten en bracht de opgedane kennis in de praktijk. Gevolg: haar interacties met vrouwen werden leuker en leuker. Ze had ook steeds meer én leukere dates. “Ik kwam erachter dat vrouwen vooral wachten tot de ander initiatief neemt. In heterorelaties is de man van oudsher de initiatiefnemer (de jager) en de vrouw de afwachtende partij (de verzamelaar). Je zou het misschien niet verwachten, maar in de vrouwenliefde is het ook zo dat de meeste vrouwen verzamelaars zijn. Tja, dan gebeurt er niet zo veel.” Maar hoe weet je of een vrouw interesse heeft? En wat kun je zeggen als je op iemand afstapt? Eline hield voor zichzelf een flirtdagboek bij met al haar lessons learned. “Het knaagde aan me dat er geen boeken bestonden voor vrouwen zoals ik. De informatie die ik vond was vooral gericht aan hetero’s: ik voelde me niet aangesproken en niet alle tips waren van toepassing. Ik realiseerde me dat ik zelf al heel veel materiaal had verzameld en dat vrouwen hun eigen boek verdienen met tips die specifiek op hen zijn toegespitst.”

Dat boek is er nu. In Vrouwen versieren voor vrouwen is het hele vrouwenversierproces – van de A van Aanspreken tot de Z van Zoenen – voor je uitgeschreven in herkenbare situaties, veelvoorkomende problemen en persoonlijke anekdotes. Een openhartig boek dat met veel humor aanmoedigt om vooral te dúrven flirten: ‘Girls are like spaghetti, straight until wet’. “Haha, ja. Daarmee bedoel ik dat het niet altijd zo veel hoeft te zeggen als een vrouw zegt dat ze hetero is. De keren dat een vrouw tegen mij zei dat ze hetero was en we diezelfde avond nog hebben gezoend zijn niet meer op één hand te tellen. Er zijn best veel vrouwen die zich identificeren als hetero maar die het leuk vinden om eens met een vrouw te zoenen of naar bed te gaan. Of meer dan dat. Zeker als je gewoon een avondje wilt zoenen of een eenmalig avontuur wilt hoef je je niet af te laten schrikken door het feit dat een vrouw zichzelf als hetero bestempelt. Mijn vriendin, met wie ik nu 3,5 jaar samen ben, zag zichzelf als hetero toen wij elkaar leerden kennen. Vraag niet of ze op vrouwen valt, versier haar gewoon!”

 

Nou ja, “gewoon”… Onzekerheid ligt op de loer en je komt liever niet in een pijnlijke situatie terecht. Maar weet dat het zonde is om te wachten tot die leuke vrouw de eerste move maakt. Eline: “Neem zelf het initiatief! Ga daarmee oefenen en ontdek wat werkt voor jou. Begin met een laagdrempelig gesprek als dat voor jou een fijne manier is om op mensen af te stappen. Zeg iets over wat jouw indruk van haar is. Een praatje over het weer of de omgeving is laagdrempelig, maar het triggert haar meer wanneer je iets over háár zegt. Je kunt er ook voor kiezen gebruik te maken van een standaardopeningszin. Zo zei ik een tijdje tegen alle vrouwen die ik aansprak iets als: ‘Hoi, ik ben Eline’ of ‘Hoi, wie ben jij?’ Voordeel hiervan is dat je er niet over hoeft na te denken, je wordt dus niet tegengehouden door remmende gedachten. In het begin van het contact focus je vooral op samen lol hebben en connectie maken. Raak haar af en toe aan, geef een compliment en kijk hoe ze reageert. Voel aan of je wat dichterbij kunt komen. Kijk haar ondertussen af en toe een beetje zwoel aan, flirt met je ogen. Met al die verzamelaars bij elkaar heb je maar weinig concurrentie. En door zelf initiatief te nemen creëer je je eigen kansen in de liefde!”

 

=> Boek is HIER te verkrijgen

=> Zie www.vrouwenversierenvoorvrouwen.nl voor meer info.

=> Via Insta en Facebook is Eline hier te vinden: vrouwenversierenvoorvrouwen

Eline Zegers (34) woont in Utrecht. Naast haar baan als projectmanager in de Bouw & Infra werkt ze als trainer, datingcoach en reisleider.

 

Door de redactie van Vlam

.