Vlam Art: “Ik ben dol op mooi en lelijk beeld” (Geoffrey van Dijk)

In de rubriek Vlam Art geven we kunstenaars de mogelijkheid hun werk te laten zien dat te maken heeft met relaties, intimiteit en seksualiteit. Dat mag gaan over de mooie kanten maar ook over de negatieve kanten ervan. De kunst mag zowel subtiel als expliciet zijn. In Vlam Art komen kunstenaars aan het woord over wie ze zijn, over hun werk en waarom ze doen wat ze doen. En dat kunnen allerlei verschillende kunstvormen zijn.

Dol op mooi en lelijk beeld

 

Tekenaar Geoffrey van Dijk in Vlam ArtQueer artist, noemt Geoffrey van Dijk zichzelf op Instagram.
In zijn atelier in de Bossche binnenstad maakt hij werk dat vooral over seksualiteit gaat. “Ik teken graag blote vrouwen, maar dan wel echte lichamen en geen gestileerd schoonheidsideaal. Het liefst werk ik met foto’s die door de modellen zelf zijn genomen”, vertelt deze vormgever en kunstenaar. Meestal tekent hij met potlood. “Hoewel de foto’s en verhalen die mensen me sturen erg persoonlijk zijn, bestaan ze wel op afstand van mij.”

Boodschap?

“Op Instagram schreef ik een keer dat mijn tekeningen een manier zijn om de interactie aan te gaan met de porno die via internet opeens heel toegankelijk werd toen ik jong was. Daar zit denk ik wel wat in. Het is vaak een startpunt. Maar ik probeer niet bewust een boodschap over te brengen. Elke serie van werk is anders. In mijn nieuwste tekeningen beeld ik bijvoorbeeld modellen af als afgebroken stukken marmer. De tekeningen gaan voor mij over maatschappelijk verval. Ze zijn ook een bewijs van mijn bestaan. En ze refereren aan hoe het online steeds lastiger wordt om een plek te vinden voor sekswerkers en kunstenaars die erotisch werk maken.”

Speelsheid

“Ik ben dol op mooi en lelijk beeld. Ik raak geïnspireerd door briefjes op straat en teksten op wc’s. Ik heb geen sluitend antwoord op de vraag waarom ik mijn tekeningen maak, maar ik ben me wel bewust van de onderwerpen die ik aanhaal en hoe ik hierop reflecteer. Als mensen naar mijn werk kijken dan hoop ik dat ze een mate van speelsheid ervaren, zowel in mijn handschrift als in de manier waarop ik mijn thematiek behandel.”

Geoffrey deelt zijn atelier met collega’s Sophia Steenbergen van Bureau Sophia en rechtbanktekenaar Adrien Stanziani.

 

👉Werk van Geoffrey zien?

Check:

Instagram

Website