Niet te missen sekstoys

3 sekstoys waar je eigenlijk niet zonder kan

Nogal een suggestieve titel, eigenlijk, want ik vind het prima dat je zonder seksspeeltjes kan. Wil jij geen sekstoys gebruiken om wat voor reden dan ook? Lekker niet doen dan! Het is jouw lichaam en als je geen zin hebt in toeters en bellen, dan is dat prima. Seksspeeltjes kunnen echter waanzinnig fijn zijn en ook echt wat toevoegen aan je seksleven. Of dat nu seks met jezelf of seks met een ander is. Dus ben je nieuwsgierig naar sextoys? Dan mogen deze onderstaande basics eigenlijk niet ontbreken.

 

Een goede dildo

Ik test al bijna 20 jaar seksspeeltjes, maar pas de laatste jaren ben ik een groot fan van dildo’s geworden. Ja, vibrators kunnen trillen, maar dildo’s hebben ook een aantal voordelen die je bij vibrators niet zo snel zult vinden. Zo is de materiaalkeuze voor dildo’s een stuk diverser, want wat te denken van glazen dildo’s of van metaal? Deze materialen zien er sexy en luxe uit en zijn zeer geschikt voor dildo’s (en buttplugs). Glazen en metalen sextoys gaan in principe je leven lang mee, je hebt maar weinig glijmiddel nodig tijdens het gebruik, metaal en glas zijn 100% bodysafe en niet poreus, je kunt ze gebruiken voor temperature play (dus warm of koud maken) én ze worden aangeboden in allerlei maten en bijzondere vormen. Ik zie alleen maar voordelen! Enne, ze zijn in tegenstelling tot vibrators altijd lekker stil!

Mijn favoriete dildo is de metalen Njoy Pure Wand, maar daar zal ik een keer een volledige column over schrijven! Een andere, betaalbare, dildo-favoriet is de Hamsa van Prism Erotic Glass. Deze glazen toy kan je aan twee kanten gebruiken. De ene kant heeft een wat grotere bol, die zeer geschikt is voor het stimuleren van de G-spot en de andere kant heeft een wat kleinere bol waarmee je de prostaat kunt stimuleren, al kun je daarin uiteraard ook afwisselen. Een speeltje dat dus ook nog eens te gebruiken is door alle genders!

 

Een goede vibrator

Het loont echt de moeite om te investeren in een goede vibrator. Maar ja, wat is een goede vibrator? Wat ik lekker vind, kan een ander een stuk minder lekker vinden! Toch zijn er wel een aantal dingen die een goede vibrator standaard hoort te hebben. Zo is een goede vibrator altijd van een veilig materiaal gemaakt en het meest voor de hand liggende materiaal is dan 100% siliconen. Speeltjes van TPE, TPR, PVC worden vaak wel aangeprezen als bodysafe, maar zijn dat eigenlijk niet. Deze toys zijn poreus en kun je dus nooit 100% schoonmaken, met alle onhygiënische gevolgen van dien.

Wat ik verder belangrijk vind aan een vibrator is de optie om de trillingen goed en met makkelijk te bedienen knopjes te kunnen regelen, dus van zacht naar hard of weer terug, zonder dat je eerst naar het hardste standje moet. Een vibrator moet daarnaast prettig in je hand liggen en de trillingen moeten diep zijn. Ik vergelijk trillingen altijd met het gezoem van een bij (niet goed) en het gebrom van een beer (wel goed).

Merken die ik qua vibrators enorm hoog heb zitten zijn Fun Factory en We-Vibe. Hun trillingen zijn altijd goed en de kwaliteit van hun toys is enorm!

Een vibrator die zowel beginners als gevorderden kan plezieren is de Fun Factory Tiger! Dit is een vibrator van een net-iets-groter-dan-gemiddeld-formaat, met ribbels voor de G-spot, zeer goede, diepe trillingen en natuurlijk gemaakt van 100%-veilig siliconen! Het leuke van het merk Fun Factory is overigens dat al hun toys gemaakt worden in Duitsland en niet zoals de meeste toys in China. Deze Tiger kun je overigens niet alleen gebruiken om de G-spot te stimuleren, maar hij trilt ook prima tegen de clitoris, perineum, tepels en de prostaat! Ook dit is dus een toy waar alle genders blij van kunnen worden!

 

Glijmiddel?

Glijmiddel is altijd een goed idee! Ik hoor het vaak: ‘Jaaaaa, maar ik heb helemaal geen glijmiddel nodig, ik ben al nat genoeg van mezelf.’ Alsof het een schande is om glijmiddel te gebruiken of dat je lichaam faalt als je het wel nodig hebt. Niet dus. Glijmiddel zal eigenlijk altijd in je leven wel een keertje van pas komen.

Na en tijdens de menopauze zul je vanzelf merken dat je minder en minder snel vochtig wordt dan toen je 20 was. Als je anale seks probeert zul je sowieso altijd glijmiddel nodig hebben, want de anus maakt, in tegenstelling tot de vagina, uit zichzelf geen vocht aan. Als je langere tijd achter elkaar vrijt, dan wordt het vanzelf wat stroever. Een vluggertje kan heel leuk zijn, maar vaak is de vagina daar nog helemaal niet op voorbereid. In al deze gevallen is glijmiddel echt essentieel. Zonder glijmiddel kun je namelijk de vulva, vagina of anus beschadigen en daar zit je helemaal niet op te wachten.

Mijn advies: zorg gewoon altijd voor een flesje glijmiddel op je nachtkastje. En zorg er dan ook voor dat je een veilig glijmiddel gebruikt! Een veilig glijmiddel voor tijdens het gebruik met sextoys is een glijmiddel op waterbasis en een veilig glijmiddel voor je lichaam is een glijmiddel zonder parabenen en glycerine.

Een merk dat ik altijd gebruik is Sliquid. Welk flesje je van hen ook bestelt, altijd goed en altijd veilig, voor wat je ook wil doen!

 

Geschreven door Luna (www.climaximaal.nl)