Zaag me doormidden

“Leef je fantasieën uit, geniet van seks, erotiek, romantiek en spanning. Experimenteer, ontdek waar je grenzen liggen, maak er een feest van en blijf nieuwsgierig.”
Aan het woord is schrijfster Cindy Vermeer. In april verscheen haar erotische debuutroman Zaag me doormidden. Met als ondertitel Verscheurd tussen geborgenheid en een intens verlangen. Het is een deels autobiografische roman over shibari (Japanse bondage). Aan Vlam vertelt ze over dit ‘meest opwindende boek’, zoals ze het zelf noemt …

 

Cindy

Schaamte voorbij

“Van jongs af aan lees ik al, ik lees alles wat los- en vastzit. Het werd tijd om zelf een boek te schrijven, maar waarover dan? Wat had ik te vertellen, wat maakte ik nou mee? Totdat ik me ineens in een avontuur bevond dat steeds spannender – en erotischer – werd. En daarvoor zat ik me in een situatie die ook niet alledaags schijnt te zijn: Ik had meer zin in seks dan mijn partner.

Volgens vriendinnen was dat niet mogelijk ‘want mannen hebben altijd meer zin dan vrouwen’. In mijn geval lag dat anders. Hij leek het niet te missen, ik hoopte elk weekend weer op een gezellige avond. Daarnaast kwam ik erachter dat schrijven over seks niet zo makkelijk is, je vervalt snel in clichés, of het wordt heel plat. Ik heb mijn best gedaan het zo goed mogelijk te doen. De wetenschap dat mijn familie en collega’s het zouden kunnen gaan lezen als het boek uit zou komen hielp ook niet mee, haha. Ik heb me daar echt overheen moeten zetten, de schaamte voorbij om het zo maar eens uit te drukken.

 

Tureluurs

Zaag me doormidden is een roman geworden die voor een deel fictie is, maar zeker gebaseerd op mijn eigen leven. Ik woonde samen met de liefde van mijn leven (dat dacht ik tenminste) en ik was gelukkig, totdat hij al veel te snel niet meer naar me verlangde. Hij wees me steeds vaker af, ik werd helemaal gek van de frustratie. Ik had zelfs in mijn agenda een kruisje gezet bij de laatste keer dat we het hadden gedaan en daar wilde ik hem dan mee om zijn oren slaan, haha. ‘Zaag me nou eens doormidden’, wilde ik dan gillen. Maar dat hielp allemaal niet, het werd steeds erger, we deden het bijna nooit en als we het al deden was het te saai en voorspelbaar. Ik wist niet wat ik moest doen, want ik wilde niet meteen bij hem weg. Vreemdgaan dan maar? Dat was ook nog niet zo makkelijk. Ik werd er nogal tureluurs van.

Shibari

Totdat ik een oude bekende tegenkwam, hij wilde shibari op me oefenen en dat was het begin van een nieuw avontuur. In het begin dacht ik dat ik het allebei wel kon hebben: thuis een lieve man, een huishouden dat op rolletjes loopt en daarnaast eens in de zoveel weken een spannend weekend met een avontuurlijke man. Maar ook dat bleek niet helemaal realistisch.

Shibari is een Japanse vorm van bondage. Ik vind het er heel artistiek en mooi uitzien, de touwen zijn er in alle kleuren en je kunt patronen maken. Maar het blijft bondage, eenmaal vastgebonden kan ik niks en ben ik overgeleverd en ondergeschikt. In het dagelijks leven ben ik een voorstander van onafhankelijkheid en zelfstandigheid, maar tijdens een sessie geef ik me graag over aan zijn handen en wensen. Voor mij is het de ultieme oefening in vertrouwen en overgave. Shibari vernederend? Ach, zo ervaar ik het niet, nog niet. Het is ook spannend en sexy, en je doet het echt samen, het is wat anders dan samen voor de tv hangen.

Ik geniet ervan, ik kijk ernaar uit. In het dagelijks leven ben ik blij met de foto’s die ik heb, het zijn mooie herinneringen aan spannende en sexy momenten, ze zijn goed tegen de sleur die ik af en toe ervaar. In het begin dacht ik dat ik het allebei wel kon hebben: thuis een lieve man, een huishouden dat op rolletjes loopt en daarnaast eens in de zoveel weken een spannend weekend met een avontuurlijke man. Maar ook dat bleek niet helemaal realistisch.”

Tip

Voor Vlam-lezers die de wereld van shibari willen ontdekken heeft Cindy wel een tip:

“Volgens mij valt of staat alles met de verbinding, het is het allerfijnste als je het met iemand doet die je aantrekkelijk vindt, op wie je gek bent, die je vertrouwt, die je een goed gevoel geeft. Als je elkaar vertrouwt en dol op elkaar bent is niks te gek en kun je samen al je fantasieën uitleven en uitproberen, steeds een stapje verder.”

 

Lezen?

Zaag me doormidden

240 pagina’s

ISBN 9789463936996

 

 

 

 

 

Geschreven door de Vlam redactie

.