Taboedoorbrekend en zinderend: ‘Het verhaal van Y’

Walt Daring is Master in de moraalwetenschappen en ethicus. Hij heeft meer dan twee decennia lesgegeven aan 16- tot 18-jarigen en zich altijd erg geïnteresseerd in intieme menselijke relaties. Vanuit deze interesse heeft hij een bijzondere debuutroman geschreven: ‘Het verhaal van Y’, een erotische roman waarin Y en Sir alle aspecten van hun relatie onderzoeken. Ze zijn beiden sociaal bewogen en vooruitstrevend, en ze hechten veel waarde aan een goede en bevredigende fysieke en mentale relatie.

‘Het verhaal van Y’ handelt over een ontluikende romantische hetero liefdesrelatie. Naast de psychologische analyse van de twee hoofdkarakters volg je hun boeiende gesprekken over monogamie, eerlijkheid, vrouwenrechten, mode, mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Hoe realiseert Y haar meest opwindende seksfantasieën in een romantische relatie? Omdat ze voelt dat Sir haar ten volle als vrouw accepteert, is zij in staat haar intieme ik voor hem open te stellen. De lezer is vervolgens getuige van de ontwikkeling van psychische affiniteit en de groei van wederzijds vertrouwen. Openheid en eerlijkheid in gedachten en ideeën is voor Y en Sir de voorwaarde om elkaars groei naar het beleven van seksuele verlangens in wederzijds respect te begrijpen. Hun relatie doet hen samenvallen met zichzelf, in harmonie met elkaar en met behoud van hun individualiteit.

Walt Daring: “Het boek zet zich af tegen hypocrisie, geweld en ontmenselijking door de excessieve technologische evolutie. De ontplooiing van de fysieke relatie wordt uitgewerkt tot een uitzonderlijk hoog pikant niveau, met name door het feitelijk en uitgebreid realiseren van wilde seksuele fantasieën. Het boek is dan ook bedoeld voor volwassenen die begrip hebben voor het libertijnse ideeëngoed of bereid zijn hierover na te denken.”

Dit boek was volgens Walt hard nodig: “We beleven een tijdperk van regressie in morele normen: een soort revival van conservatieve waarden en normen die mensen in een nauw keurslijf willen wringen. Het libertijns gedachtengoed wordt door allerlei complottheorieën en flagrante onwaarheden in een negatief daglicht gezet. lk geloof in de menselijke waardigheid in een vrijmoedig frame, zonder de vrijheid van anderen aan te tasten en zonder enige agressie naar elkaar toe.”

Hij omschrijft zijn boek als ‘taboedoorbrekend’ en ‘een ideale gesprekbasis’. Welke taboes moeten er doorbroken worden en welke gesprekken zou hij zelf graag op gang willen brengen met dit boek? “Het taboe op het vrijmoedig beleven van je seksualiteit moet verdwijnen zodat mensen zich kunnen overgeven aan ultiem fysiek en psychisch genot, zonder behoefte te hebben aan scheikundige kicks. Wat eerlijkheid betreft is het wenselijk dat stellen hun verlangens met elkaar bespreken. De hypocrisie moet uit de monogame relatie verdwijnen, zodat de ene partner niet vreemdgaat zonder de ander hierover te vertellen.” Daarom vond hij het belangrijk om in het boek te beschrijven hoe het ook anders kan, zelfs in een erg romantische context. “Laten we eerlijk zijn – en blijven – ten overstaan van onze partner, en laten we maximaal genieten van wat erotiek te bieden heeft, zonder preutsheid en bekrompenheid in ons denken en voelen. Laten we elkaar met empathie als persoon waarderen zodat we in wederzijdse waardering gelukkig kunnen zijn met elkaar.”

Als je passie, liefde en avontuur wilt combineren en op lange termijn wilt blijven genieten, lees dan ‘Het verhaal van Y’, een revelerend boek! Te verkrijgen via onder andere uitgeverij Boekscout

 

Door de redactie van Vlam