Hete films

8 kijktips voor als je fan bent van 365 DNI

365 DNI is een van de meest bekeken films op Netflix (hierover binnenkort een recensie door Jamy Joy). Of dat nu komt door het script, of door de knappe hoofdrolspelers en hun heftige seksscènes laten we even in het midden. Hoe dan ook is er ondanks de kritiek op de film, vraag naar meer kijkplezier binnen dit genre. Het vervolg laat nog even op zich wachten, maar in de tussentijd hebben we 8 andere kijktips voor je!

 

Oscuro Deseo (2020)
We trappen af met de Netflix-serie Oscuro Deseo, dat ook wel de Mexicaanse ‘365 DNI’ wordt genoemd. Alma Solares (Maite Perroni), een professor in rechten, is al twintig jaar getrouwd met haar man Leonardo Solares (Jorge Poza), een rechter. Samen hebben ze een tienerdochter Zoe, maar hun huwelijk verloopt niet meer zoals ze zouden willen. Alma komt op seksueel vlak tekort en vermoedt dat Leonardo een affaire heeft. Als Alma de 23-jarige Dario Guerra (Alejandro Speitzer) leert kennen, denkt ze dat het bij een onenightstand blijft. Maar dan verschijnt Dario ineens in haar colleges. Oscuro Deseo, dat donker verlangen betekent, bestaat uit 18 afleveringen vol vurige seksscènes. Om het spannend te houden loopt er ook nog een seriemoordenaar rond. Bingen maar!

After (2019)
After wordt gezien als een erotisch getinte film voor jongvolwassenen, en is daarom wellicht minder heftig dan de andere uit deze lijst. Het verhaal gaat over de onschuldige eerstejaarsstudente Tessa (Josephine Langford). Tijdens haar studie valt ze voor badboy Hardin (Hero Fiennes Tiffin), die haar ontmaagdt en intens de liefde met haar bedrijft. Je kunt de film, die gebaseerd is op de boekenreeks van Anna Todd, zien op Netflix.

Below Her Mouth (2017)
Dit Canadese erotische drama staat momenteel helaas op geen een bekende streamingdienst, maar hopelijk komt daar snel verandering in. Het verhaal gaat over een lesbische vrouw die een liefdesrelatie aangaat met een vrouw die zich identificeert als hetero. De film staat bekend om z’n ultra-hete seksscènes, en is gemaakt voor vrouwen en door vrouwen.

 

Newness (2017)
Martin (Nicholas Hoult) en Gabriella (Laia Costa) hebben elkaar ontmoet via een datingapp. Ze proberen samen een relatie op te bouwen, maar als snel slaat de verveling toe en zien ze een open relatie als oplossing. Dit escaleert echter tot jaloezie-opwekkende spelletjes. Newness is te zien via Netflix.

 

Love (2015)
Love is een minder bekende film en dat komt wellicht door de donkere thema’s die erin voorkomen. Je moet er dus echt van houden. Het verhaal gaat over de Amerikaanse filmstudent Murphy die met zijn Franse vriendin Electra een uitstapje naar de Franse underground scene maakt. Ze gaan langs een seksclub, er is sprake van overspel en er zijn trio’s en een orgie. Maar wat de film echt bijzonder maakt is dat de acteurs in meerdere scenes echt geslachtsgemeenschap hebben, en er een erectie in beeld komt inclusief 3D-zaadlozing … Ja, recht in de camera. Toch is het meer komedie dan porno. We snappen dat je dat niet gelooft, je moet het zien. Dat kan via IMDb. Verwar de film niet met de serie ‘Love’ op Netflix, dat is iets totaal anders.

 

Addicted (2014)
Zoe (Sharon Leal) speelt een getrouwde moeder met twee kinderen, die verslaafd is aan seks. Ze probeert trouw te blijven aan haar man (Boris Kodjoe), maar zet alles op het spel wanneer ze een affaire begint met een kunstenaar. Addictedis te zien via Apple TV.

 

Nymphomaniac (Vol. I & II (2013)
Joe (Charlotte Gainsbourg) wordt op een koude winteravond gevonden door een man genaamd Seligman (Stellan Skarsgaard). Ze is in elkaar geslagen en achtergelaten in een donkere steeg. Hij neemt haar mee naar huis om haar wonden te verzorgen. Daar vertelt ze hem haar erotische levensverhaal en diepste geheimen. Beide delen zijn te zien via Apple T

 

Fifty Shades of Grey (2015)

Last but not least, de Fifty Shades-reeks. Deze konden we natuurlijk niet overslaan, aangezien de trilogie als pionier voor erotisch getinte films in reguliere bioscopen wordt beschouwd. Het eerste deel waarin de seksueel onervaren Anastasia Steele (Dakota Johnson) een relatie krijgt met de dominante zakenman Christian Grey (Jamie Dornan), is nu te zien op Videoland. Alle drie de delen zijn ook te zien via Pathé Thuis.

 

Geschreven door Jamy Joy Sens (Freelance Journalist, www.jamyjoy.com)