‘Turned on’: een bundel erotische verhalen van de makers van Rouze

Eva de Visser is founder van het sexyverhalenplatform Rouze.me. Vanuit haar achtergrond in het boekenvak en haar liefde voor erotische fictie is ze op dit pad terechtgekomen. Rouze heeft als doel om verhalen te maken die de lezer (m/v/x) in een bepaalde staat van vervoering brengen. Dat kan van geprikkeld tot superopgewonden zijn. De beste verhalen zijn nu gebundeld in het boek ‘Turned on’.

Eva: “We zijn met Rouze al een aantal jaren bezig met het maken van erotische verhalen en het leek mij heel erg leuk om een mooie selectie te maken van onze beste verhalen. We hebben voor ieder wat wils: van romantische verhalen – boy meets girl – tot expliciete erotische content, waarbij alle smaken en vormen beschikbaar zijn. Van spannende trio’s tot vluchtige ontmoetingen met aantrekkelijke vreemden. Daarnaast wilde ik duiden wat we metRouze aan het doen zijn. Welke invloed hebben onze fantasieën op de kwaliteit van ons seksleven en andersom? Waarom hoeven we ons niet te schamen voor onze fantasieën? En nog algemener: hoe belangrijk is ons brein als het op seks aankomt? Daarvoor ben ik op zoek gegaan naar mensen die nog meer weten over deze thematiek dan ik. Ik heb superinteressante gesprekken gevoerd met allerlei (s)experts. Van seksuoloog Elise van Alderen tot regisseur, presentator en theatermaker Lucas De Man, en van dominatrix Coco tot tantracoach Afke Reijenga.”
Dat we onze (werkelijke) verlangens en fantasieën niet altijd openlijk durven te bespreken, zelfs niet met onze partner, komt volgens Eva doordat we vaak denken dat onze fantasieën iets zeggen over wat we in het echte leven zouden willen. Maar als we fantaseren over iets extreems – bijvoorbeeld over verkracht worden – dan betekent dat niet dat we ook daadwerkelijk verkracht willen worden. “Zo’n fantasie zegt veel meer iets over een behoefte aan overgave. Het verschil tussen fantasie en verlangen is vaak nog onduidelijk. Het helpt ook niet mee dat we leven in een seksnegatieve cultuur: de associatie die we van jongs af aan krijgen bij seks is er eentje die negatief geladen is. ‘Pas op, kijk uit, bescherm jezelf!’ We omarmen seks zelden als iets positiefs, of als een normaal onderdeel van het leven. Hoe minder we erover praten, hoe minder we begrijpen hoe nuttig en leuk het kan zijn om juist je brein te prikkelen en te onderzoeken: wat werkt nou voor mij? En wat werkt voor jou? Wat werkt voor ons samen?”

Aan welke gouden tip van een (s)expert die ze sprak voor haar boek heeft ze zelf het meest gehad? “Ik vond zelf het gesprek met arts-seksuoloog Elise van Alderen heel erg interessant. Zij heeft me geleerd dat onze fantasieën ook erg worden gekleurd door het beeld dat we vanuit de buitenwereld meekrijgen. Zo wordt er een beeld van vrouwen gecreëerd waarbij het uiterlijk heel belangrijk is: je moet voldoen aan bepaalde standaarden om sexy te zijn, om seks te hebben. Terwijl het in werkelijkheid natuurlijk zo is dat we ook heel goed van seks kunnen genieten zonder dat we voldoen aan het perfecte plaatje. Deze beelden beïnvloeden dus zelfs onze fantasieën, zonder dat we het in de gaten hebben. Ik vond het heel interessant om te leren dat die beeldvorming zo’n impact heeft, en dat het belangrijk is om daar los van te komen. Om er eerst achter te komen: wat vind ik nou zelf echt opwindend, los van de beelden en narratieven die me zijn opgelegd.”

Hieronder lees je een fragment uit ‘Turned on’ dat is uitgekozen door Eva: “Ik vind dit een spannend fragment omdat het inspeelt op de fantasie van het herbeleven van een oude liefde. Vroeger had ik eindeloos veel heimelijke en minder heimelijke liefdes, en ik vind het heel leuk om bepaalde situaties te herbeleven. Of ik fantaseer juist dat iets wel is gebeurd wat destijds niet, of op een heel andere manier, heeft plaatsgevonden. Dit betekent overigens niet dat ik deze herinneringen daadwerkelijk zou willen herbeleven, hahaha! Ik kwam een tijdje geleden zo’n oude vlam tegen en dacht: ‘Het was leuker geweest als hij voor altijd die knappe jongen was gebleven uit mijn herinnering…’

Ik bekijk zijn handen die losjes op het stuur rusten en voel mezelf weer in een herinnering verzinken… Hoe hij me het liefst op openbare plekken aanraakte. We parkeerden de auto van zijn moeder ergens in een woonwijk, amper beschut, en hij trok mijn skinny jeans ver genoeg open om net mijn broek in te kunnen glijden en me klaar te vingeren. Ons spel breidde zich uit, we werden er steeds beter in. We konden het gesprek gaande houden terwijl hij zachtjes zijn hand in mijn broek, of onder mijn rokje, liet glijden. We werden er zelfs zo goed in, de blik op onze gezichten neutraal, mijn hijgen tot een minimale ademhaling gereduceerd, dat we steeds moediger werden. Hij raakte me aan in een donkere bioscoop, waar we omringd door vrienden een slasher movie keken, en hij raakte me aan in dat restaurant, waar we… Mijn herinnering wordt onderbroken als hij plots mijn blik vangt in de achteruitkijkspiegel.

Eva’s boek ‘Turned on’ verschijnt op 28 november bij Uitgeverij Cargo.