Single zijn tijdens komende corona-feestdagen heeft vele voordelen

Kerstsferen zijn eerder aangebroken dan ooit in dit coronajaar 2020. Zo ook de aandacht voor alle mooie en minder mooie kanten van de decembermaand. We hebben te maken met fenomenen als kerstkoorts, decoratiestress en decemberdepressies. En alleengaanden worden in deze ‘donkerste weken van het jaar’ wel bijzonder meewarig bekeken. Want hoewel we kerst dit jaar niet mogen vieren met een grote, lange tafel met veel gasten, is het volgens velen toch wel dieptriest om geen ‘lief’ te hebben waarmee je onder de mistletoe kan knuffelen.

Maar, always look at the bright sight of life en in dit geval van het single life, want het heeft zo z’n voordelen:

1. Lief zijn voor jezelf
Je bespaart geld door geen cadeautjes voor je partner te hoeven kopen en dat kun je geheel aan jezelf spenderen. Maar je hebt ook geen gezeur wanneer je voor je geliefde niet het perfecte presentje aanschaft. Een pakje dat je voor jezelf koopt, is altijd een schot in de roos.

2. Zoenen hoeft niet
Op de koudste dagen van het jaar wordt er traditioneel heel wat afgelebberd. Echter: corona regeert. Dus al die vervelende types kun je zonder excuus links laten liggen of alleen een klein knikje geven. Als vrijgezel kun je vanaf de beruchte anderhalve meter wel flirten met wie je wil.

3. Niet vierendelen
Je hoeft geen maand van tevoren te beginnen met plannen wanneer en waar je ‘de dagen’ gaat doorbrengen. Ook hoef je jezelf niet te vierendelen om de feestdagen eerlijk te verdelen over jouw familie en die van je partner. Je beslist helemaal zelf hoe lang je waar blijft en in welk gezelschap.

4. Geen familieperikelen
Oké, een partner kan je leven opvrolijken, maar je moet de schoonfamilie er op de koop toe nemen. Het is al niet makkelijk om in één kamer met je eigen familie te vertoeven, dus een tweede ronde word je lekker bespaard.

5. Vrijheid, blijheid
Je kunt net zo’n lelijke boom en/of decemberversieringen nemen als je wilt. Of je kunt de gehele kerstsfeer laten voor wat het is en niks van blingbling in je huis toelaten, omdat je er niks aan vindt. Geen haan, behalve jij, die ernaar kraait. Heb je zin in boerenkool met kerstavond: dan doe je dat. Heb je geen zin om je mooie jurk of pak aan te trekken: dan kun je met een gerust hart een casual kerst vieren. Tot je moeder aanbelt natuurlijk.