SEKS, DRUGS EN ROLLEBOLLEN…

Een serie ervaringsverhalen over de beleving van intimiteit en verbinding in combinatie met stimulerende, verdovende of geestverruimende middelen. Welke rol spelen met name chemische drugs (chems) in de levens van de mensen die Vlam Magazine sprak?
Lees ook ons achtergrondartikel over dit thema in de nieuwste Vlam

 


PAULIEN (45) & JOHAN (47):

“Wappie seks is super-relaxt en intiem,
maar je moet wel ook je hoofd erbij houden”

 

Een zolder met kleurrijk verlicht plafond. Pontificaal in het midden een oversized matras met rondom sfeervolle lampjes, een muziekinstallatie en een beeldscherm waar porno op afgespeeld kan worden. Aan de ene zijde een cosy open haard voor koude winters en aan de andere een verkoelende airco voor zwoele zomers, vlak naast de leren sling die met kettingen aan de nok hangt. Op het ijskastje staat een waterkoker voor de thee, met ernaast een opschrijfboekje om de innames xtc en ghb bij te houden. Alleen voor een ‘wappie’ vrijpartij in de jacuzzi moet je even wat trappen af naar de tuin. Verder alles bij de hand voor lange, intieme en on-geremde seksnachten.

Paulien en Johan zijn bijna zeven jaar bij elkaar en sinds vier jaar daten ze als ‘swingers’ ook met anderen. Het liefst met hun vaste clubje van vijf: een goed bevriend stel en single Jos die tevens gastheer is van deze ‘speelzolder’ vanwaar Paulien en Johan met Vlam Magazine hun ervaringen delen.

Johan vertelt: “Paulien en ik hebben uit eerdere relaties tezamen vier jongvolwassen kinderen die – net als de meeste anderen in onze familie- en vriendenkring – niets weten van onze geheime passie.”

Ongeveer eens in de vier tot zes weken komen de vijf vrienden bij elkaar. Soms nodigen ze ook andere gasten uit. Het is nog maar tien maanden geleden dat Paulien en Johan zelf nieuws-gieriger werden naar xtc, ghb en lachgasballonnetjes die hun vrienden al langer gebruikten.

“Eigenlijk hadden we het leuk genoeg met elkaar,” vertelt Paulien, “en bovendien was ik wat huiverig om onbekende dingen te slikken in combinatie met mijn medicijngebruik.”

Paulien werkt al heel lang niet meer door een chronische, vaak pijnlijke aandoening. En Johans seksdrive was zo groot dat hij zich niet eens kon voorstellen dat partydrugs daar nog veel aan toe zouden voegen. Nu weet hij wel beter:

“Heerlijk als de xtc binnenkomt. Je wilt alleen nog knuffelen en elke aanraking voelt super-
intens. Ik was verrast dat in één klap alle stress van de week van me afviel. Toen ik er ghb bijnam, werd dat gevoel versterkt en bovendien maakte het me megageil…”

Paulien vult aan: “Nadat Johan het had geprobeerd en ik meer informatie had ingewonnen via internet, durfde ik het ook wel voorzichtig aan. Ik zat meteen op een roze wolk. Het voelde niet alleen heerlijk ontspannen en rozig, maar tot mijn verbazing had ik zelfs veel minder pijn dan normaal.”

“Ik moest wel even wennen dat ik opeens niet meer als vanzelf een stijve kon houden door de werking van de chems,” lacht Johan, “maar daar helpt een kamagra-pilletje gelukkig bij. En het gaat trouwens om veel meer dan alleen het recht-op-en-neer. Ik wil de ander vooral verwennen.”

Met chems op zijn orgasmes vooral voor mannen bijna onmogelijk, maar ze worden ook onbelangrijker. Het gaat vooral om affectie, de mooie gesprekken die ontstaan en het gevoel diep met elkaar verbonden te zijn. Die verbondenheid met de vriendengroep is er ook buiten
de dates om en negatieve ervaringen met drugs hebben Paulien en Johan zelf niet. Ze gebruiken alleen pillen die door de GGD getest zijn.

“Wij letten er ook goed op voldoende water te drinken en af en toe iets kleins te eten,” legt Paulien uit. “Het enig lastige is dat ik een enorm droge mond krijg van die xtc.”

“Maar van de beruchte Dinsdagdip hebben wij eigenlijk nooit last,” vult Johan aan. “Ook de dagen na onze dates zorgen we dat we extra gezond leven.”


“Juist omdat we de negatieve
kanten hebben gezien, weten we waar we van weg willen blijven”


Swingen zonder chems doet het stel nagenoeg niet meer. “Wappie seks is super-relaxt, maar je moet wel ook je hoofd erbij houden,” aldus Paulien. “We zien sommigen weleens te veel slikken
of kort achter elkaar. Ze nemen ook de gekste dingen. Ik zag zelfs ooit iemand een of ander spuitje in haar bil zetten.”

“Ja,” bevestigt Johan, “sommigen kennen hun grenzen niet, gaan out of kruipen jammerend
in een hoekje. Zo zonde en zo niet nodig. Blijf gewoon bij jezelf, vraag niet naar meer.”

“Precies,” vindt ook Paulien, “geniet van elkaar en bewaar de balans. Dan kan het zo fijn zijn. Met nog meer liefde en lust anderen liefhebben, nog dieper in elkaars ziel duiken…”

 


De namen van de betrokkenen in dit artikel zijn om privacyredenen gefingeerd.

© Marc Verburg